HTC Touch Cruise, un Tom Cruise mai deştept

21.11.2007
HTC Touch Cruise, un Tom Cruise mai deştept

HTC Touch Cruise, pe lângă faptul că ne vine greu să nu-l luăm în băşcălie şi să-i spunem Tom Cruise, este al treilea telefon din seria Touch. Prin această serie de PDA Phone-uri cu Windows Mobile, cel mai important partener al Microsoft în domeniul dispozitivelor mobile, HTC, încearcă să răspundă celor de la Apple cu al lor iPhone. Toate terminalele din seria Touch, inclusiv Touch Cruise, reproduc mai mult sau mai puţin fidel modul de utilizare a funcţiilor prin intermediul degetului pe care l-a introdus iPhone.

La prima vedere

Touch Cruise se remarcă prin ecranul mare, de 2.8 inch (240 X 320 pixeli) şi controller-ul rotativ şi el destul de mare. Controller-ul este similar în bună măsură cu cel pe care HTC l-a implementat în modelul P3300, foarte uşor de folosit. La drepta şi la stânga controller-ului, producătorul a plasat numai 4 butoane. Alături de cele două dedicate convorbirilor, mai sunt două taste dedicate funcţiei GPS şi browser-ului Web. S-a renunţat la clasicele butoane Start şi OK care însoţesc de regulă telefoanele cu Windows Mobile.

HTC Touch Cruise

Pe laturile telefonului au fost plasate alte 4 butoane: pentru camera foto, reglarea volumului şi activarea comenzilor vocale.

HTC Touch Cruise are două camere foto. Camera principală are 3 MP şi autofocus, iar cea secundară este dedicată convorbirilor video 3G.

Windows Mobile 6

HTC Touch Cruise HTC Touch Cruise foloseşte ca sistem de operare Windows Mobile 6 Professional, varianta pentru PDA-uri cu funcţie GSM şi touchscreen. Ca toate terminalele din seria Touch şi Cruise beneficiază de tehnologia TouchFLO, având o parte a interfeţei sistemului de operare optimizată special pentru a putea fi utilizată prin intermediul degetului. Evident, nu toate elementele interfeţei sunt suficient de mari pentru a putea fi folosite cu degetul, existând numeroase situaţii în care este necesară utilizare styluss-ului.

Unele aplicaţii sunt complet optimizate pentru folosirea cu ajutorul degetului. Cel mai bun exemplu în acest sens este galeria de imagini. Aceasta a împrumutat de la iPhone chiar şi modul în care se face zoom. HTC a dezvoltat special pentru telefoanele din seria Touch o tastatură on-screen, care poate fi folosită cu degetul. Aceasta este prezentă şi foarte uşor de folosit şi în Touch Cruise. În acelaşi sens, al înlesnirii apelării funcţiilor cu ajutorul degetului, pictogramele sistemului de operare au fost puţin mărite.

HTC Touch Cruise foloseşte un procesor Qualcomm la 400 MHz şi 128 MB RAM. Acestea ar trebui să asigure atât o pornire rapidă a programelor, cât şi un multi-tasking eficient. Partea multimedia este întărită cu un modul GSM, destul de rar găsit pe telefoanele cu Windows Mobile.

Fiabilitatea sistemului de operare Windows Mobile şi procesorul repsectiv cantitatea de memorie RAM pusă în slujba sa fac din HTC Touch Cruise unul dintre cele mai interesante dispozitive cu Windows Mobile de pe piaţă. Acestora li se adaugă interfaţa optimizată pentru accesarea funcţiilor cu ajutorul degetului şi toate caracteristicile de top: HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth, slot microSD şi conector USB standard.

Deşi încă nu se ştie nimic legat de preţ, teoretic, până la finalul acestei luni, HTC Touch Cruise ar trebui să se găsească în magazine.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News