HTC a dezvăluit Wildfire E3 Lite, un nou telefon de buget cu Android 12

10.04.2023
HTC a dezvăluit Wildfire E3 Lite, un nou telefon de buget cu Android 12

HTC nu a renunțat niciodată oficial la producția de smartphone-uri, însă „liniștea” ultimilor ani, presărată cu mici lansări de dispozitive din gama de buget a fost dezamăgitoare pentru vechii fani ai brand-ului. Cel mai nou model HTC, numit Wildfire E3 Lite, nu se depărtează prea mult de la formula ultimilor ani, oferind hardware de bază și capabilități limitate, chiar și pentru unele din zona mid-range.

Wildfire E3 Lite are componente de performanță scăzută, cu o baterie mare

Noul Wildfire E3 Lite de la HTC va fi cu siguranță un smartphone ieftin. Acesta este echipat cu Android 12, ceea ce sugerează că nu are nici hardware foarte performant, având în vedere că Android 13 este deja lansat din toamna anului trecut și deja se testează versiunea 14 în beta.

Acesta este bazat pe un procesor foarte puțin cunoscut, Unisoc SC9863 și vine în două variante: cu 3 GB RAM și 64 GB stocare sau 4 GB RAM și 128 GB stocare. Telefonul beneficiază însă de un acumulator de dimensiuni mari, de 5.000 mAh, ceea ce ar putea sugera că va oferi o auntonomie peste medie, având în vedere componentele care consumă puțină energie.

HTC Wildfire E3 Lite back

Ecranul este un LCD HD+ de 6,5” cu un notch pentru camera frontală de 5 megapixeli. Camera de pe spate are un senzor principal de 13 megapixeli și integrează și un senzor secundar de 2 megapixeli, cu un obiectiv macro.

Acest telefon este însă echipat cu slot dual pentru cartele (cu conectivitate 4G), suportă carduri microSD până la 256 GB, are jack de căști de 3,5mm, senzor de amprentă în butonul power și încărcareprin USB Type-C.

HTC nu a anunțat încă prețul sau data de lansare, dar astfel de dispozitive sunt lansate, de obicei, la scurt timp după dezvăluirea oficială. Având în vedere specificațiile, acest model ar trebui să ajungă la un preț de sub 200 de dolari/euro.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult