HTC va lansa o nouă tabletă ieftină cu Android

04.08.2021
HTC va lansa o nouă tabletă ieftină cu Android

HTC nu a depășit eșecul propriului brand smartphone, însă nu abandonează planurile de a reintra în rândul producătorilor de top. Deocamdată, cu un model de tabletă ieftină.

Aceasta se va numi HTC A100, noua tabletă a brandului sud-coreean folosind un chipset no-name chinezesc, Spreadtrum T618. Cu un design care pare să îmbie trăsături de la produsele rivalului Xiaomi, amestecate cu unele repere de la telefoane iPhone de generație mai veche, noua tabletă nu este nici foarte interesantă, nici ambițioasă la partea de hardware. Practic, singurul argument convingător ar fi prețul zvonit în jurul sumei de 200 dolari.

HTC A100

În schimbul acestei sume, cumpărătorii e aleg cu un ecran Full HD de 10.1 inch, încadrat de o ramă nu foarte lată. Dincolo de chipsetul no-name, ne alegem cu 8GB memorie RAM, 128GB stocare internă și cameră foto de 13MP+2MP. Deși pare impresionant, acumulatorul de 7000mAh nu este tocmai o noutate pentru segmentul tabletelor cu ecran de 10 inch.

Tabletele HTC A100 vor fi livrate cu versiunea Android 11, suportul pe partea actualizărilor de securitate și eventuale upgrade-uri la revizii de Android superioare urmând să fie determinat mai târziu. Cert este că modelul A100 nu este singurul produs pregătit de compania taiwaneză pentru anul în curs, HTC promițând să reintre în piața smartphone cu o nouă ofertă de telefoane 5G.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult