Huawei P50 Pro apare în noi imagini. Seria de telefoane va fi lansată fără capabilități 5G

04.07.2021
Huawei P50 Pro apare în noi imagini. Seria de telefoane va fi lansată fără capabilități 5G

Huawei a confirmat existența seriei P50 în cadrul evenimentului de anunț pentru sistemul de operare HarmonyOS, însă telefoanele nu au fost încă lansate oficial. De fapt, nu avem foarte multe informații oficiale despre hardware-ul lor intern. Știm doar că există și că va folosi un sistem de camere Leica cu două module circulare pe partea din spate. Acum vedem și prima fotografie cu Huawei P50 Pro, într-o culoare inedită: un roz cu picățele strălucitoare.

Huawei P50 Pro va adopta culori inedite

Noi fotografii neoficiale cu noul Huawei P50 Pro în ediția roz cu picățele au ajuns pe internet și par să fie concentrate pe spatele dispozitivului. Conform imaginilor, noul sistem de camere va fi în continuare realizat în parteneriat cu Leica, în ciuda faptului că în Japonia, Leica s-a aliat cu Sharp pentru două dispozitive deja: un model Sharp Aquos R6, cât și un telefon similar, dar sub brand Leica: Leitz Phone 1.

Putem observa din aceste imagini cum sunt împărțite cele patru camere de pe partea din spate a telefonului. Modulul din partea de sus are trei camere dispuse într-o formă de triunghi, în timp ce modulul de jos include doar camera foto tele cu obiectiv periscopic. Acest modul pare să includă și un colorimetru, sau un alt tip de senzor secundar.

Conectivitatea 5G nu va fi o caracteristică a dispozitivelor din această serie

Zvonurile spun că seria Huawei P50 a fost amânată din cauza lipsei de procesoare. Astfel, compania va lansa această serie abia în luna iulie. Huawei va folosi însă doar procesoare fără 5G pentru acest model. O parte din modele vor fi echipate cu procesorul Kirin 9000E, același pe care îl vedem și pe cele mai recente dispozitive ale companiei, precum Mate 40 Pro 4G și Nova 8 Pro. Restul de modele vor folosi procesoare Snapdragon 888 de la Qualcomm, dar modificate. Acestea vor include de asemenea modem 4G.

Motivul pentru care Huawei nu va oferi variante 5G ale acestor telefoane este faptul că restricțiile SUA interzic companiilor producătoare de procesoare, cât și celor care vând astfel de componente să ofere către Huawei cipuri cu 5G.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult