HTC va prezenta luna viitoare un nou dispozitiv din gama „U”

17.10.2017
HTC va prezenta luna viitoare un nou dispozitiv din gama „U”

HTC a vândut de curând divizia care se ocupa de dezvoltarea de dispozitive Pixel către Google, în timp ce a promis că va continua să dezvolte propriile smartphone-uri. Se pare că următorul smartphone din seria HTC U va veni foarte curând, la mai puţin de jumătate de an de la lansarea lui U11, actualul flagship al companiei.

Compania taiwaneză a anunţat un eveniment de lansare care va avea loc pe data de 2 noiembrie în Taipei. În timp ce imaginea nu descrie un nou smartphone şi nici nu oferă detalii despre ce ar putea fi anunţat, logo-ul U sugerează că un nou smartphone de top este subiectul conferinţei de presă. Anterior, zvonurile au sugerat că HTC va lansa o nouă variantă a lui U11 numită U11 Plus, care ar putea oferi un design actualizat, un display mai mare şi capabilităţi comparabile cu telefonul lansat în cursul verii.

U11 Plus ar putea beneficia de un display edge-to-edge cu rezoluţie QHD+ şi în rest acelaşi hardware de top precum modelul din prezent: Snapdragon 835, 4 sau 6 GB memorie RAM şi o cameră foto de top. Având în vedere direcţia în care se îndreaptă concurenţa, acest ar fi momentul pentru HTC să adopte un sistem dual-camera.

Acesta nu ar fi primul smartphone high-end de la HTC cu două camere, primul fiind modelul M8, lansat în urmă cu trei ani, care folosea o cameră secundară de 2 megapixeli pentru realizarea unui efect bokeh. Din fericire, nu mai durează mult până când vom afla dacă într-adevăr este vorba despre U11 Plus sau alt smartphone din gama U, întrucât evenimentul va avea loc peste doar două săptămâni.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult