HTC nu renunţă. U11 Plus ar putea fi următorul flagship al companiei, cu display edge-to-edge

22.09.2017
HTC nu renunţă. U11 Plus ar putea fi următorul flagship al companiei, cu display edge-to-edge

La numai o zi după vestea că divizia de 2.000 de angajaţi HTC care se ocupau de dezvoltarea de dispozitive Pixel va fi preluată de Google, apar şi detalii despre următorul smartphone al companiei, pe care îl va dezvolta sub brandul propriu. Este vorba despre HTC U11 Plus, cu numele de cod „Ocean Master”, care se va alinia la noile tendinţe de design ale pieţei, cu display fără margini şi hardware de top.

Conform Frandroid, Ocean Master va păstra platforma hardware a lui HTC U11. Vorbim astfel despre un dispozitiv echipat cu chipset Snapdragon 835, 4 sau 6 GB memorie RAM (probabil că vor exista mai multe configuraţii), 64 sau 128 GB spaţiu de stocare UFS 2.1, rezistenţă la apă şi praf, camere foto de 12 megapixeli pe faţă şi 8 megapixeli pe spate şi tehnologia Edge Sense.

Display-ul este însă cea mai interesantă caracteristică a lui HTC U11 Plus, informaţiile disponibile în acest moment sugerând că vorbim despre un panou produs de Japan Display (JDI), cu diagonală de 5,99” cu rezoluţie 2880 x 1440 pixeli (raport de aspect 18:9). Jack-ul de căşti rămâne absent, HTC renunţând la acesta încă de anul trecut, în pachet urmând a fi livrate căşti pe USB Type-C. În urmă cu două luni am testat HTC U11 şi am rămas plăcut surprinşi de calitatea sunetului de pe căştile USonic incluse în pachet.

Deşi nu putem şti cu certitudine dacă acest dispozitiv există sau nu, Frandroid raportează că telefonul va fi dezvăluit în cursul lunii noiembrie în China. Preţul nu este cunoscut, însă cu siguranţă nu va fi foarte mic având în vedere hardware-ul oferit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult