HTC Zara – un nou smartphone midrange inspirat de HTC One

HTC Zara - un nou smartphone midrange inspirat de HTC One

HTC pregăteşte o nouă adiţie pentru gama smartphone de anul acesta. Încadrat într-un buget de nivel mediu, dar bazat pe acelaşi design întâlnit la modelul premium HTC One, noul Zara pare să fie o alegere interesantă pentru cei aflaţi în căutarea unui smartphone nu foarte scump şi uşor de strecurat în buzunar.

Potrivit dezvăluirilor făcute de Eveleaks, configuraţia este realizată în jurul unui chipset cu procesor dual-core la 1.2GHz, ajutat cu 1GB memorie RAM. HTC Zara primeşte şi un pachet software îmbunătăţit, din care se face remarcată interfaţa HTC Sense 5.5, mai nouă decât versiunea întâlnită pe telefoanele HTC One.

Ecranul de 4.5 inch (rezoluţie 540×960) este instalat într-o carcasă confecţionată din material plastic, cu un design compact ce lasă doar suficient spaţiu pentru acomodarea perechii de difuzoare stereo frontale, respectiv camera frontală şi setul de butoane capacitive.

HTC Zara

HTC Zara mai pune la dispoziţie 8GB memorie internă şi slot microSD pentru expansiune, cameră foto cu blitz LED şi un acumulator de 2100mAh ce ar trebui să ofere autonomie decentă.

Din păcate în lipsa unui anunţ oficial din partea HTC, data de lansare şi preţul rezervat pentru HTC Zara rămân subiecte deschise speculaţiilor.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult