Huawei a folosit (din nou) o poza de pe DSLR pentru a lăuda performanța telefoanelor

20.04.2020
Huawei a folosit (din nou) o poza de pe DSLR pentru a lăuda performanța telefoanelor

Calitatea camerei foto de pe un dispozitiv de top a devenit cea mai importantă caracteristică în ultimii ani, iar Huawei demonstrează an de an că face unele dintre cele mai performante dispozitive la acest capitol. Totuși, tot Huawei continuă să exagereze atunci când vine vorba despre promovarea acestor camere, după ce compania a fost prinsă de mai multe ori cu fotografii realizate cu aparate profesionale. De curând, o campanie de promovare din China sugera că fotografiile erau realizate cu telefoane Huawei, dar s-a dovedit că cel puțin una era făcută cu un aparat DSLR.

huawei camera 500px

Huawei a ținut un concurs de fotografie în China și a publicat pe rețeaua de socializare Weibo un clip în care au fost incluse cele mai bune fotografii care au fost înscrise în acest concurs. Totuși, printre acestea s-a strecurat cel puțin o fotografie realizată cu un aparat foto DSLR profesional, pe care unul dintre utilizatori a recunoscut-o. După ce a căutat online fotografia, a găsit-o pe site-ul 500px, dedicat fotografilor, unde era clar marcată drept o fotografie realizată cu un aparat foto Nikon D850 și o lentilă profesională.

Ce-i drept, Huawei a recunoscut faptul că această fotografie nu era realizată cu un telefon Huawei, lucru care erau ușor demonstrabil atât folosind link-ul de pe 500px, cât și din informațiile EXIF înregistrate în fotografie. Compania și-a cerut scuze a dat vina pe unul dintre editori, care a marcat greșit acea fotografie pentru a fi inclusă în clipul de promovare care lăuda capabilitățile camerelor sale.

huawei camera

De altfel, clipul a fost scos de pe Weibo și înlocuit cu un alt clip, verificat mai îndeaproape, care nu includea respectiva fotografie.

Putem să spunem că de acestă dată este posibil ca angajații Huawei să fi greșit, însă în alte situații compania a folosit fotografii realizate cu camere foto și le-a promovat pe canalele sale de socializare drept imagini realizate cu un telefon. Această situație este cu atât mai ciudată dacă luăm în calcul topul DxOMark, unde Huawei are 5 dintre cele mai performante smartphone-uri din lume la capitolul calitate foto, doar câteva modele Xiaomi, Oppo, Samsung și Apple scumpe putând să se apropie.

(via South China Morning Post)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult