Încă o gafă de proporţii: reclama la Huawei Nova 3 include fotografii realizate cu DSLR-ul

20.08.2018
Încă o gafă de proporţii: reclama la Huawei Nova 3 include fotografii realizate cu DSLR-ul

Producătorii de smartphone-uri nu par să înveţe din greşeli. În urmă cu doar câţiva ani, Huawei a recunoscut că a folosit fotografii realizate cu alte camere pentru a promova capabilităţile foto ale telefoanelor sale, iar acum repetă această situaţie. O reclamă realizată pentru piaţa din Egipt sugerează că fotografiile realizate cu Huawei Nova 3 sunt selfie-uri reale, însă o gafă a dovedit că acestea au fost realizate cu un DSLR.

Reclama care promovează Huawe Nova 3 include un cuplu care realizează multe selfie-uri cu telefonul, fiecare fotografie în parte prezentând o altă funcţie a camerei cu AI creată de companie. Din păcate însă, toate aceste instantanee prezentate drept selfie-uri reale captate de telefon sunt doar fotografii profesionale realizate cu un DSLR. Minciuna nu ar fi fost însă scoasă la iveală prea curând, dacă actriţa care a jucat în reclamă nu publica pe Instagram o fotografie de la filmări.

În această imagine putem vedea exact momentul în care un „selfie” cu Nova 3 este realizat, în care actorul principal nu ţine telefonul în mână, acesta apropiindu-şi mâna de obiectivul unui aparat DSLR. Ce-i drept, reclama nu specifică dacă fotografiile sunt realizate sau nu cu telefonul, însă nici nu specifică că sunt captate folosind alte echipamente. Mai mult, faptul că anumite funcţii „AI” sunt menţionate deasupra imaginilor, ar sugera că telefonul are astfel de capabilităţi.

Momentan Huawei nu a declarat nimic în public referitor la această situaţie, însă cel mai probabil că vom avea parte de un comentariu standard în care se specifică faptul că imaginile aveau scop de prezentare şi nu reprezintă capabilităţile reale ale telefonului. O situaţie similară am întâlnit şi săptămâna trecută cu Samsung, care a publicat pe Twitter fotografii „stock” cumpărate de pe Getty Images drept selfie-uri realizate cu Galaxy A8.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult