Huawei a lansat P50 Pocket, un flagship pe format „clamshell” cu ecran de 6,9″ la 120 Hz

23.12.2021
Huawei a lansat P50 Pocket, un flagship pe format „clamshell” cu ecran de 6,9

Huawei a anunțat în sfârșit noul său smartphone pliabil, P50 Pocket. Acesta este primul dispozitiv pe format „flip” al companiei, fiind echipat cu hardware similar cu cel al seriei P50, dar care ocupă mai puțin spațiu atunci când este pliat. De altfel, numele „Pocket” sugerează că este mai ușor de ținut în buzunar, după ce majoritatea telefoanelor high-end au ajuns adevărate „palete” de aproape 7”, dimensiuni care cândva erau rezervate tabletelor.

Huawei P50 Pocket este echipat cu un ecran pliabil performant și un ecran rotund

Huawei a integrat și pe P50 Pocket un ecran cu o diagonală foarte mare. Noul telefon pliabil măsoară 6,9” în diagonală, însă vine cu un raport de aspect 21:9, deci foarte înalt. Ecranul afișează o rezoluție neconvențională de 2.790 x 1.180 pixeli, deci mai mare decât Full HD, dar mai mică decât QHD. Panelul OLED are un refresh rate de 120 Hz, și răspuns tactil ultra-rapid, la 300 Hz. De asemenea, acesta este compatibil cu spațiul de culoare DCI-P3 și cu formatul de conținut HDR.

La exterior, telefonul include un ecran mic de 1”, așa-numitul „cover screen”. Acestea seamănă mult cu un display de smartwatch și are o interfață similară cu ce vedem pe ceasurile companiei. Aici poți primi notificări rapide, poți vedea rapid ora și data și poți aplica diverse widget-uri, similare cu aplicațiile de ceas, pentru a primi informații rapide. Poți controla muzica, poți afișa hărți sau poți afișa coduri QR rapid. Probabil că poți afișa chiar și certificatul verde sau biletul de avion mai rapid printr-un astfel de widget.

Huawei P50 Pocket screen

Configurația hardware este de flagship

La capitolul configurație hardware vorbim despre un Snapdragon 888 cu 4G, nu despre Kirin 9000, așa cum se zvonea de curând. Configurația este completată de 8 sau 12 GB memorie RAM și 256 sau 512 GB stocare internă. Acumulatorul de 4.000 mAh ar trebui să ofere o autonomie peste medie în gama de dispozitive pliabile, iar încărcarea la 40W ar trebui să încarce acumulatorul foarte repede.

Camerele foto sunt puțin mai „modeste” decât cele de pe Huawei P50 sau P50 Pro, cu un senzor principal de 40 megapixeli, un senzor de 13 megapixeli pentru camera ultra-wide și un senzor de 32 megapixeli „ultra spectrum”, care ar trebui să ajute la îmbunătățirea culorilor captate.

Huawei P50 Pocket photos

Totuși, acesta este unul dintre telefoanele pliabile de dimensiuni mai mari. Cu 15,2 mm în grosime atunci când este pliat și greutate de 190 de grame, tot trebuie să ai un buzunar mai mare pentru el. Este interesant însă că Huawei a dorit neapărat să ofere un design care se închide perfect, fără spații între cele două jumătăți ale ecranului. Acest lucru este realizat prin intermediul unui nou design pentru balama, pe care Huawei spune că l-a brevetat.

Huawei P50 Pocket este deja disponibil pentru comandă în China, în două variante de configurație și trei versiuni de culoare. Telefonul se livrează într-un gri închis cu textură mată, sau auriu și argintiu cu o textură strălucitoare. Prețul pornește de la 8.988 yuan (1245 euro) pentru varianta de bază cu 8 GB RAM și 256 GB stocare și ajunge la 10.988 yuan (1.523 euro) pentru varianta de top, aurie, cu 12 GB RAM și 512 stocare. Huawei a confirmat că plănuiește să aducă acest telefon și în afara Chinei, probabil în 2022.

Huawei P50 Pocket camera

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult