Huawei aduce noul model Honor V30 în Europa, echipat cu platforma alternativă Huawei Mobile Services

18.02.2020
Huawei aduce noul model Honor V30 în Europa, echipat cu platforma alternativă Huawei Mobile Services

Honor V30 Pro şi versiunea mai ieftină Honor V30 sunt două dintre cele mai interesante modele smartphone pe care le poţi comanda şi din afara Chinei. Problema este că debutul oficial în Europa este ţinut pe loc de interdicţiile impuse de administraţia Trump, companiile americane (inclusiv Google) neputând avea legături comerciale directe cu Huawei sau sub-brandurile deţinute de aceasta.

Cu buget pentru dezvoltare aproape nelimitat, Huawei este pe cale să ocolească acest obstacol livrând pe dispozitivele cu Android din portofoliu o alternativă proprie la pachetul de servicii Google. Numit HMS [Huawei Mobile Services], pachetul de aplicaţii cuprinde alternative la principalele aplicaţii Google: Maps, Gmail, YouTube şi chiar Play Store, înlocuit cu propriul magazin de aplicaţii App Gallery.

În continuare Facebook, WhatsApp şi multe aplicaţii importante pentru utilizatorii de smartphone-uri nu se găsesc pe magazinul de aplicaţii Huawei, dar oficialii companiei speră ca în timp să poată oferi clienţilor tot ceea ce se găseşte şi pe alte platforme.

Între timp, debutul european al modelelor Honor V30 şi V30 Pro este programat pentru săptămâna viitoare, cele două dispozitive urmând să fie livrate cu o versiune de Android lipsită de pachetul obişnuit de servicii şi aplicaţii Google. Cumpărătorii vor fi însă întâmpinaţi cu servicii alternative cum ar fi Huawei ID, Huawei Mobile Cloud, Huawei AppGallery, Huawei Video, Huawei Themes, Huawei ScreenMagazine şi Huawei Browser.

La partea de hardware, Honor V30 este un smartphone bazat pe Kirin 990 (7 nm), cel mai puternic chipset dezvoltat de Huawei până acum, ajutat cu 6GB sau 8GB memorie RAM (în funcţie de versiune) şi 128GB stocare internă ultra-rapidă (format UFS 3.0). Camera foto principală este un model triple-camera cu rezoluţie 40MP+8MP+8MP, oferind moduri de captură wide, ultra-wide şi telephoto. Aplicat prin perforarea ecranului de 6.57” (rezoluţie 1080 x 2400 pixeli), camera frontală de tip duală pune la dispoziţie senzor principal de 32MP şi modul ultrawide de 8MP, pentru obţinerea pozelor selfie. Lista dotărilor este completată cu un acumulator de 4200 mAh, adaptor AC capabil să furnizeze o putere de până la 40W prin cablul USB-C (70% încărcare în 30 de minute), ieşire pentru căşti de tip jack 3.5mm şi suport dual-SIM.

Honor V30 va fi disponibil în versiunile de culoare Ocean Blue, Galaxy Black, Icelandic frost şi Sunrise Orange. Este de aşteptat ca preţul de 488.99 dolari să crească în ofertele magazinelor europene, după aplicarea taxelor vamale.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult