Huawei anunță Pocket S, cel mai ieftin telefon pliabil din portofoliul său

03.11.2022
Huawei anunță Pocket S, cel mai ieftin telefon pliabil din portofoliul său

Telefoanele pliabile sunt pe piață de câțiva ani deja, însă până acum au fost lansate pe piață doar modele din zona „premium”, cu prețuri de peste 1.000 de euro. Mult așteptatele variante mid-range au întârziat să apară, dar Huawei pare să facă un prim pas în această zonă. Noul Huawei Pocket S, proaspăt anunțat în China, oferă utilizatorilor o experiență de utilizare similară cu cea a originalului P50 Pocket de anul trecut, dar la un preț mai mic, asigurat de un hardware ceva mai modest la interior.

Huawei Pocket S este o versiune mid-range a flagship-ului de anul trecut, P50 Pocket

Huawei pare că a ales destul de bine zonele din care să „taie” pentru a ajunge la un preț mai accesibil. Pocket S oferă în continuare un ecran OLED pliabil de 6,9” la interior, cu rezoluție neobișnuită, 2.790 x 1.188 pixeli la 120 Hz. Acest ecran este comparabil cu cel al lui P50 Pocket de anul trecut. Ce nu este tocmai comparabil este chipset-ul. Snapdragon 888-ul anterior a fost înlocuit cu un Snapdragon 778G de la Qualcomm, în continuare fără modem 5G.

Huawei Pocket S bag

Totuși, experiența de utilizare pe un chipset de medie de acest gen ar trebui să fie destul de bună, ba chiar greu de diferențiat în comparație cu un model superior. Diferențele apar în jocuri video și aplicații de editare mai avansate. Totuși, majoritatea utilizatorilor nu au nevoie de cele mai puternice procesoare din piață, iar Huawei Pocket S pare să folosească acest lucru în avantajul său.

Ecranul exterior rotund de 1” are rezoluție de 340 x 340 și seamănă cu ecranul unui smartwatch. Deasupra sa, Huawei a integrat un senzor de 40 megapixeli de tip RYYB cu diafragmă f/1.8 pentru camera principală și o cameră secundară ultra wide de 13 megapixeli, alături de un sistem de focalizare laser. Camera frontală este aceeași de pe P50 Pocket, cu un senzor de 10,7 megapixeli.

Huawei promite rezistență în timp și baterie mare

Deși este un telefon pliabil compact, pe format clamshell, Huawei a reușit să integreze la interior o baterie de 4.000 mAh cu încărcare rapidă la 40W. Mai mult, balamaua folosită pe acest model este una de generație nouă, care promite să reziste la 400.000 de acționări. În comparație, alte companii promit 100.000, în timp ce laptop-urile pliabile promit 20.000 de închideri și deschideri.

Huawei Pocket S front

Prețul lui Huawei Pocket S pornește de la 5988 yuan, echivalentul a 830 euro, în varianta cu 128 GB stocare internă. Există și o versiune de 256 GB la 6.488 yuan, adică în jurul a 900 euro. Astfel, Pocket S este cel mai ieftin smartphone pliabil „nou” de pe piață. Cele două variante vor fi lansate pe 10 noiembrie, însă în decembrie compania promite un model cu 512 GB stocare, la un preț de 7488 yuan, adică 1.040 euro. Acestea sunt prețuri pentru China, iar cele din Europa vor fi cu siguranță mai mari, în cazul în care acest model va fi lansat în vest.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult