Huawei ar putea dezvolta un telefon cu ecran secundar pe spate

21.08.2020
Huawei ar putea dezvolta un telefon cu ecran secundar pe spate

Huawei obișnuiește să breveteze multe concepte de design pentru smartphone-uri pentru a se asigura în cazul că decide într-adevăr să le aducă pe piață, că alți producători nu pot folosi un design similar. Totuși, nu toate brevetele pe care le înregistrează ajung și pe produse finale. În ultima vreme am văzut diverse concepte de telefoane Huawei echipate cu camere sub ecran, display-uri pliabile și module de camere ciudate, dar nu există momentan dovada că acestea vor fi lansate în viitorul apropiat. Astfel, vestea că Huawei ar putea integra un ecran secundar în modulul de camere nu ne oferă speranțe prea mari că vom vedea un astfel de telefon pe piață.

Brevetul dezvăluie trei concepte de design pentru telefonul Huawei cu ecran secundar

LetsGoDigital, site-ul olandez care sapă zi de zi în bazele de date ale autorităților internaționale care înregistrează breverte, a găsit în China un design Huawei cel puțin ciudat. Este vorba despre un smartphone aparent obișnuit, desenat în trei moduri diferite. Telefonul Huawei este echipat cu o cameră cu patru obiective pe partea din spate, însă fiecare design în parte are un ecran secundar integrat undeva în modulul de cameră în diverse poziții.

huawei ecran secundar

Există un design cu un ecran poziționat central, între cele patru camere, un model cu o cameră sub cele patru camere, iar unul cu ecran deasupra camerelor. În imagini apare afișată ora exactă, însă este posibil ca acel ecran să afișeze și alte lucruri. Din modul în care este integrat putem intui că este vorba despre un ecran secundar folosit pentru selfie-uri cu camera principală. Acest lucru ar sugera că telefonul respectiv nu are o cameră frontală.

Totuși, o cameră frontală în 2020 este absolut necesară, întrucât aceasta nu este folosită doar pentru autoportrete. Camera frontală este acum folosită în principal pentru apeluri video și aplicații de videoconferințe, deci nu prea poți renunța la ea. Totuși, afișarea de notificări sau de informații rapide pe spatele telefonului, atunci când este poziționat cu ecranul în jos tot este un avantaj.

huawei ecran secundar

De altfel, poziționarea unui ecran pe partea din spate a telefonului nu este tocmai un concept nou. Modele de la Meizu și Nubia au demonstrat însă că nu sunt la mare căutare, în special din cauza costurilor crescute față de telefoanele similare în performanțe care nu aveau ecrane secundare pe spate.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult