Huawei ar putea fi următorul producător care renunță la accesoriile din pachetele telefoanelor

15.12.2020
Huawei ar putea fi următorul producător care renunță la accesoriile din pachetele telefoanelor

Apple a dat startul unui nou trend în industria de smartphone-uri și ne așteptăm ca în următorii doi ani să vedem efectele deciziei de a scoate adaptoarele de priză din cutiile telefoanelor. Deja Samsung pare să se îndrepte în această direcție, în ciuda faptului că în urmă cu numai câteva luni, conturile sale de socializare ridiculizau decizia Apple pentru seria iPhone 12. Următoarea companie la rând este desigur Huawei, care ar putea să renunțe la accesorii foarte curând.

Huawei întreabă clienții cum ar percepe lipsa accesoriilor din pachet

Conform unui chestionar online de la Huawei, compania întreabă clienții dacă simt necesar ca o pereche de căști wireless să fie livrată și cu un cablu de încărcare USB Type-C. De asemenea, compania vrea să afle dacă lipsa accesoriilor ar putea influența decizia de cumpărare.

Momentan, Huawei doar testează terenul și încearcă să vadă pentru început ce impact ar avea scoaterea accesoriilor din cutiile căștilor asupra vânzărilor și satisfacției clienților. Desigur, în cazul în care răspunsul este pozitiv, nu ar fi tocmai ieșit din comun să ne așteptăm ca smartphone-urile să fie următoarele la rând.

Asta ar duce la un dezavantaj în piață pentru companie. În primul rând, pentru că Huawei obișnuiește să ofere câteva accesorii în pachet, chiar și față de alți producători. Pe lângă un adaptor de priză rapid, căști pe fir și un cablu de încărcare, unele telefoane Huawei vin însoțite și de husă de silicon și chiar o protecție de plastic pentru ecran, aplicată din fabrică.

Această decizie ar putea afecta compania mai mult decât afectează Apple

Deja telefoanele sale sunt într-un dezavantaj în piață din punct de vedere software, clienții fiind nevoiți să instaleze aplicații din mai multe surse pentru a beneficia de funcționalitatea pe care o cunoaștem de la modelele cu servicii Google pre-instalate. Fără avantajul unor accesorii garantate la cumpărare, rămân doar performanțele hardware ale dispozitivelor care să le scoată în evidență față de concurență.

Apple a justificat scoaterea accesoriilor din cutie cu protejarea mediului înconjurător. Compania nu dorește să mai producă deșeuri din dispozitive electronice, multe accesorii ajungând la gunoi, în timp ce cutiile mai mici asigură mai multe telefoane transportate pe fiecare palet în parte, deci un consum mai mic de carburant în tranzit. Rămâne de văzut cum vor justifica aceste decizii Samsung și Huawei și dacă vor ajunge la aceleași concluzii.

sursa: Phone Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult