Huawei ar putea reduce semnificativ comenzile pentru seria Mate 40

08.09.2020
Huawei ar putea reduce semnificativ comenzile pentru seria Mate 40

Huawei Mate 40 Pro este în continuare programat să apară în această toamnă, chiar dacă Huawei se confruntă cu cele mai mari probleme pe care le-a întâlnit până acum. Nu numai că telefoanele sale nu mai au servicii Google, care asigură utilizatorilor acces la aplicațiile Google, dar și la toate aplicațiile listate în Play Store, dar de pe 15 septembrie, compania va rămâne fără acces la fabricile care produc procesoarele sale proprietare. Astfel, producția de Mate 40 și Mate 40 Pro ar putea fi semnificativ limitată, compania așteptându-se la un volum cu până la 30% mai mic.

Producția de Mate 40 ar putea fi semnificativ mai mică decât cea a seriei precedente

Veștile vin din partea furnizorilor de componente, care spun că Huawei a comandat cu 30% mai puține componente decât anul trecut. Motivul ar putea fi însă unul dublu. Pe de-o parte, compania va avea foarte puține procesoare Kirin 9000 pe stoc, noul procesor dezvoltat de divizia HiSilicon a Huawei. TSMC poate onora comenzile făcute de Huawei doar până pe 14 septembrie, după care, va trebui să oprească orice comunicare oficială cu compania și orice alte comenzi vor fi anulate. Conform zvonurilor, TSMC lucrează non-stop pentru a livra cât mai multe unități către Huawei.

Astfel, ar putea fi produse mai puține Mate 40 și Mate 40 Pro decât în anii trecuți, din cauza stocurilor limitate de componente. Apoi, cererea pentru aceste dispozitive ar putea fi mai mică, în special în vest. Huawei a spus că pe plan local, Mate 30 Pro și P40 Pro s-au vândut foarte bine, însă nu avem foarte multe informații despre vânzările lor în alte regiuni. Desigur, în China, unde telefoanele nu foloseau oricum servicii Google, acestea s-au vândut chiar mai bine decât în anii precedenți.

Informațiile din trecut sugerau că Huawei plănuiește aproximativ 8 milioane de unități de Huawei Mate 40, semnificativ mai puțin decât seria Mate 30 de anul trecut, care trecuse deja de 12 milioane de unități vândute la sfârșitul lunii decembrie.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult