Huawei ar putea vinde Honor către un consorțiu chinez pentru 15 miliarde de dolari

10.11.2020
Huawei ar putea vinde Honor către un consorțiu chinez pentru 15 miliarde de dolari

Conform unui articol publicat de Reuters, Huawei se pregătește să vândă divizia Huawei către un consorțiu chinez. Tranzacția ar putea să se ridice la o sumă de peste 15 miliarde de dolari americani și va include atât brandul în sine, cât și diviziile de cercetare și dezvoltare ale Honor, alături de divizia de distribuție, însumând în total peste 7.000 de angajați. Totuși, această tranzacție ar putea acoperi doar smartphone-urile, nu și celelalte categorii de produse, care oricum nu au fost foarte afectate de către restricțiile SUA.

Brandul Honor ar putea fi vândut înainte de sfârșitul săptămânii

Aceasta nu este prima dată când aflăm despre posibilitatea vânzării Honor, însă este pentru prima dată când auzim și despre o sumă de bani la care tranzacția s-ar putea ridica. Se pare însă că vânzarea va fi către două entități cu legături foarte mari cu autoritățile din China. Este vorba despre Digital China, un mare distribuitor local și de guvernul municipal din Shenzhen. Anterior, printre companiile interesate se numărau TCL și Xiaomi.

Această vânzare a telefoanelor Honor către alte entități ar putea elibera acest brand de restricțiile americane. Astfel, aceste telefoane ar putea din nou să licențieze sistemul de operare Google pentru instalarea serviciilor companiei pe modelele vândute în afara Chinei. De asemenea, Honor va putea cumpăra chipset-uri de la alte companii din piață, indiferent dacă acestea folosesc sau nu tehnologii americane pentru producerea lor.

Chiar dacă momentan Huawei nu a făcut un anunț despre această tranzacție, aceasta este așteptată să fie dezvăluită înainte de sfârșitul săptămânii. Sâmbătă, 15 noiembrie ar putea fi data la care totul este oficializat, însă anunțul ar putea să întârzie și până săptămâna viitoare.

Această veste vine în urma scăderilor pe piața de smartphone-uri din ultimul trimestru. Doar în Europa, Huawei a scăzut cu 30%, fiind întrecut de Xiaomi la nivelul Europei de Est, unde ocupă acum locul al treilea în piață.

În următorii trei ani după această tranzacție, compania Honor ar putea fi listată la bursă, conform surselor Reuters. Huawei continuă să fie o companie privată, acționariatul fiind compus exclusiv din angajați ai companiei cu cetățenie chineză.

sursa: Reuters

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult
Recomandare video