Huawei Ascend P6S, varianta cu CPU octa-core a lui Ascend P6 a fost surprinsă în noi imagini

20.11.2013
Huawei Ascend P6S, varianta cu CPU octa-core a lui Ascend P6 a fost surprinsă în noi imagini

Huawei a lansat în vara acestui an modelul Ascend P6, primul smartphone high-end din oferta companiei reuşind să impresioneze prin design, nu şi partea de hardware cu specificaţii cam depăşite. Aici intră în scenă noul Ascend P6S, un smartphone realizat cu o versiune îmbunătăţită a chipsetului K3V2 produs chiar de Huawei.

In anunţul făcut de preşedintele Xu Xin Quan în reţeaua Weibo, noul Ascend P6S este prezentat drept primul smartphone cu CPU octa-core veritabil, capabil să funcţioneze cu toate nucleele de procesare active simultan. Afirmaţia făcută nu este deloc întâmplătoare, fiind binecunoscut faptul că chipseturile Samsung Exynos din actuala generaţie, compuse din două module quad-core de sine stătătoare, nu pot funcţiona simultan la întreaga capacitate din cauza constrângerilor impuse de consum şi căldura generată.

Ajutat cu un nou chipset fabricat în proces pe 28nm, Ascend P6S promite performanţe cu 80% mai mari decât modelul anterior, obţinute cu un consum de energie redus la jumătate. Carcasa păstrează greutatea de 120 grame (166 grame potrivit altor surse), iar grosimea a crescut la 7.6mm. În rest, designul exterior nu a suferit prea mari modificări, iar ecranul de 4.7 inch cu matrice IPS de rezoluţie 720p a fost păstrat. Configuraţia mai include 2GB memorie RAM şi o pereche formată din două camere foto, cu rezoluţie 8MP şi 5MP.

Însă potrivit altor zvonuri rămase neconfirmate, chipsetul HiSilicon K3V3 bazat pe arhitectura big.LITTLE întâlnită deja la rivalul Samsung foloseşte o pereche de module dual-core, bazate pe nuclee Cortex-A15 la 1.8GHz, respectiv Cortex-A7 la 1.2GHz, în timp ce accelerarea 3D este asigurată cu un GPU Mali-T658. Prin urmare, este posibil ca Huawei să fi pregătit şi o variantă superioară a acestuia, bazată pe module quad-core.

Huawei ar putea livra noul Ascend P6S începând cu luna ianuarie, înpreună cu versiunea Android 4.4 KitKat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult