Huawei Ascend P6 va avea o versiune actualizată cu opt nuclee: Ascend P6S

Huawei Ascend P6 va avea o versiune actualizată cu opt nuclee: Ascend P6S

În vara acestui an, producătorul chinez Huawei a lansat un smartphone cu care a încercat să se rupă de trecutul axat preponderent pe modele din clasa inferioară şi să ofere un model mid-range la nivelul pretenţiilor pieţei europene. Ascend P6 a impresionat prin design dar a folosit o platformă hardware cam depăşită, Huawei considerând că a venit vremea unei actualizări.

Telefonul Ascend P6 este bazat pe o soluţie HiSilicon K3V2, un produs dezvoltat de o subsidiară a companiei Huawei care oferă un procesor quad-core ARM Cortex-A9 şi un nucleu grafic Vivante GC4000. Un produs suficient de performant pentru gama intermediară, acesta are însă o eficienţă energetică destul de slabă şi disipă cam multă căldură, neajunsurile fiind mai puţin vizibile în cazul masivului Ascend Mate, dar devenind deranjante în cazul unui produs mai mic şi subţire precum Ascend P6.

Xu Xin Quan, preşedintele companiei, a afirmat că acest telefon va primi o actualizare, modelul Ascend P6S urmând să fie bazat pe o soluţie cu opt nuclee. În acest moment, doar Samsung şi MediaTek oferă astfel de platforme hardware, însă compania chineză îşi va dezvolta propriul produs. Conform declaraţiei făcute pe reţeaua de socializare Weibo, Ascend P6S va folosi o versiune actualizată a procesorului K3V2. Xu Xin Quan nu a oferit însă mai multe detalii, putând fi vorba fie doar de o versiune cu opt nuclee şi un proces nou de fabricaţie al actualului K3V2, fie de misteriosul K3V3.

Anunţat iniţial ca un produs quad-core care urma să folosească nuclee ARM Cortex-A15, K3V3 a evoluat între timp la un produs puternic cu arhitectură ARM big.LITTLE, acesta încorporând patru nuclee Cortex-A15 care funcţionează la frecvenţa de 1,8 GHz, patru nuclee Cortex-A7 care funcţionează la frecvenţa de 1,2 GHz şi un puternic procesor grafic ARM Mali-T658, net superior vechiului model Vivante. Dacă Ascend P6S va primi într-adevăr un procesor K3V3, această actualizare va propulsa modelul Huawei în clasa superioară deoarece platforma hardware va fi practic similară puternicului Exynos 5420 de la Samsung.

În acest moment nu există mai multe detalii despre data lansării acestui produs, despre preţ sau despre alte modificări hardware survenite. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News