Huawei Ascend W2 – cum arată şi cât costă noul smartphone cu Windows Phone 8

30.05.2013
Huawei Ascend W2 - cum arată şi cât costă noul smartphone cu Windows Phone 8

Huawei Ascend W2, al doilea telefon cu Windows Phone 8 oferit de producătorul chinez după modelul entry-level Ascend W1, vine cu un ecran IPS de mai bună calitate şi o configuraţie de nivel mediu, care îl recomandă utilizatorilor interesaţi de achiziţionarea unui smartphone bine dotat şi nu foarte scump.

Huawei Ascend W2

Surprins pentru prima dată într-o imagine de prezentare, Ascend W2 scoate la înaintare un ecran de 4.3 inch cu rezoluţie 720p, realizat folosind o matrice de tip IPS. Pe spatele carcasei este instalată o cameră foto de 8MP, cu blitz LED şi funcţie de filmare la rezoluţie 1080p.

Configuraţia este realizată în jurul unui chipset cu procesor dual-core la 1.5GHz din seria Snapdragon S4, ajutat cu 1GB memorie RAM. Ascend W2 oferă conectivitate 3G HSPA+ şi Wi-Fi, modul Bluetooth şi receptor GPS pentru navigare. În carcasa nu foarte voluminoasă se ascunde un acumulator Li-Ion de 2000 mAh.

Cu un preţ fixat de unele publicaţii din China la suma de 290 dolari, Huawei Ascend W2 pare să fie un competitor direct pentru Lumia 720, produs de Nokia şi livrat cu un set de specificaţii similar. Conform informaţiilor actuale, Huawei ar putea lansa modelul Ascend W2 la începutul acestei veri.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult