Huawei confirmă lista de dispozitive care vor primi update la Android 7.0

02.12.2016
Huawei confirmă lista de dispozitive care vor primi update la Android 7.0

Huawei a dezvăluit o listă de dispozitive care vor fi în primul val de upgrade la noua versiune Android 7.0 Nougat. Acestea vor primi actualizarea cândva în prima parte a anului 2017, alături de noua interfaţă proprietară EMUI 5.0, care a debutat pe noul Huawei Mate 9. În ciuda faptului că o parte dintre dispozitivele de top ale companiei din ultimii doi ani nu se regăsesc pe această listă, este foarte posibil ca aceasta să nu fie finalizată.

Astfel, Mate 8 , P9, P9 Plus, P9 lite, Nova şi Nova Plus vor fi primele dispozitive Huawei care vor beneficia de suport pentru Android 7.0 Nougat. Acestea se vor alătura astfel modelelor Mate 9, Mate 9 Porsche Design şi Mate 9 Pro, care sunt livrate cu noul Android şi noua interfaţă EMUI 5.0 din fabrică. Deşi nu a oferit o dată oficială de lansare, Huawei sugerează că va aduce update-ul pentru toate aceste dispozitive în primul trimestru al anului 2017. Cu siguranţă însă, actualizările nu vor fi lansate simultan pentru toate dispozitivele.

Este ciudat însă să nu vedem modele precum Huawei P8 pe această listă, flagship al companiei lansat anul trecut, cât şi modelele sale derivate precum P8 lite. Având în vedere că majoritatea producătorilor de smartphone-uri cu Android asigură actualizări la cele mai noi versiuni ale sistemului de operare pentru cel puţin doi ani, probabil că şi această serie va fi adăugată pe lista de dispozitive Android 7.0 în viitorul apropiat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult