Huawei Honor 2 – smartphone quad-core cu ecran de 4.5”, la 300 dolari?

30.10.2012
Huawei Honor 2 - smartphone quad-core cu ecran de 4.5”, la 300 dolari?

Huawei Honor 2, succesorul primului smartphone premium din oferta producătorului chinez, vine cu îmbunătăţiri masive la nivel de performanţă şi design.

Huawei Honor 2

Honor 2 se prezintă într-o carcasă ce aminteşte puţin de gama produselor Apple, în care este instalat un ecran cu densitate de 326 ppi, capabil să redea imagini la fel de clare ca ecranul Retina Display instalat pe telefoanele iPhone 5. În cazul de faţă vorbim însă de un ecran cu diagonală 4.5 inch şi rezoluţie 1280×720 pixeli, pe care este redată interfaţa sistemului de operare Android.

Huawei Honor 2 este echipat cu chipset-ul K3V2 , produs chiar de Huawei. Acesta este compus dintr-un CPU quad-core cu nuclee ARM Cortex-A9 la 1.4 GHz şi GPU cu 16 unităţi de procesare, ce promite performanţe comparabile soluţiilor bazate pe Tegra 3. Configuraţia mai include 2 GB memorie RAM, 8 GB memorie internă şi un slot microSD ce permite extinderea spaţiului de stocare cu încă 32 GB, conectivitate WiFi N, Bluetooth 3.0 şi 3G, iar pentru navigare avem un receptor GPS compatibil cu reţeaua GLONASS. Acumulatorul instalat oferă o capacitate de 2230 mAh şi promite o autonomie de 3 zile în stand-by.

Huawei Honor 2

Deasupra ecranului poate fi observată o cameră frontală pentru apeluri video iar în spate se ascunde o cameră foto de 8 MP cu senzor CMOS BSI (back-side-illuminated), ce dispune de autofocus, blitz LED şi permite captură video la rezoluţie 1080p.

Din păcate noul terminal Huawei Honor 2 este lansat pentru început doar în China, urmând ca disponibilitatea pe plan internaţional să fie asigurată mai târziu. Preţul de achiziţie este destul de mic, dacă ne raportăm la dotările oferite – aproximativ 302 dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult