Huawei iese din clasamentul „top 5” cei mai mari producători de smartphone-uri din China

28.07.2021
Huawei iese din clasamentul „top 5” cei mai mari producători de smartphone-uri din China

După ce a dispărut din topul celor mai mari cinci producători de smartphone-uri din lume, Huawei scade sub locul 5 și în China. Conform unui studiu de piață IDC pentru trimestrul al doilea, Huawei intră acum la categoria „altele” pe piața de smartphone-uri din țara sa de origine, compania fiind depășită chiar și de către fostul său brand secundar, Honor, care este de asemenea în scădere față de anii precedenți.

Cei mai mari cinci producători de smartphone-uri din China este populat în mare parte de către companii autohtone, cu o singură companie străină, pe locul al patrulea: Apple. De altfel, topul local din China este foarte diferit față de ceea ce vedem în restul lumii, unde Samsung domină piața, iar companiile de pe locurile 1 și 2 sunt de obicei pe 4 și 5 mondial.

Top 5 producători de smartphone-uri în China (T2 2021)

  1. Vivo – 18,6 milioane unități (23,8% din piață)
  2. Oppo – 16,5 milioane unități (21,1% din piață)
  3. Xiaomi – 13,4 milioane unități (17,2% din piață)
  4. Apple – 8,6 milioane unități (10,9% din piață)
  5. Honor – 6,9 milioane unități (8,9% din piață)

Dintre aceste companii, doar Honor este în scădere față de aceeași perioadă a anului 2020, cu 46%. Aple a crescut în China în T2 2021 cu 17%, în timp ce Xiaomi urmează trendul său global, cu o creștere cu 47%. Oppo a crescut cu 17,3%, în timp ce vivo a crescut cu 23,6%. Huawei lipsește complet din acest clasament, și nu din cauza lipsei serviciilor Google.

De altfel, telefoanele companiei vândute în China nu sunt afectate la nivel software de restricțiile SUA. Problema Huawei în ultimul an a fost imposibilitatea de a produce noi cipuri și interdicția accesului la componente 5G pentru smartphone-uri. Astfel, compania a produs mult mai puține unități decât în trecut, iar modelele lansate, foloseau în principal antene 4G. Întrucât China are o adopție destul de mare a tehnologiilor 5G, produsele Huawei nu par a mai fi de interes pentru public în aceste condiții.

În China, în T2 2021, s-au vândut 78,1 milioane de smartphone-uri, o scădere de 11% a pieței față de aceeași perioadă din 2020.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult