Huawei va înlocui procesoare Kirin cu MediaTek pe unele modele. Primul a fost deja anunțat

25.05.2020
Huawei va înlocui procesoare Kirin cu MediaTek pe unele modele. Primul a fost deja anunțat

În urma restricțiilor impuse de SUA, Huawei încearcă să se adapteze noilor condiții. Compania pare să se fi pregătit pentru acest moment de mai multă vreme deja, având o alternativă în plan. Pentru că cipurile HiSilicon nu vor mai putea fi dezvoltate nici de către partenerii săi care folosesc tehnologii americane, producătorul chinez va apela la o altă soluție. Începând de anul acesta, dispozitivele Honor și unele modele Huawei vor începe să adopte soluții MediaTek din gama Dimensity.

CEO-ul Honor confirmă parteneriatul

În timp ce Huawei nu a anunțat ce se va întâmpla cu HiSilicon, divizia sa de procesoare, care momentan nu are unde să își dezvolte produsele, compania a confirmat că Honor va adopta tehnologiile MediaTek. Zhao Ming, CEO-ul Honor, a oferi și o declarație publică. (via CNMO)

„MediaTek a fost întotdeauna un partener al diverselor linii de produse Honor. Încă de la început și până în prezent, Honor a folosit cipuri MediaTek. Strategia noastră a fost întotdeauna aceeași și vom coopera pentru cipurile MediaTek 5G în viitor.

De asemenea, platforma va rămâne aceeași. Telefoanele noastre care folosesc deja cipuri MediaTek primesc sistemul nostru de operare și optimizarea noastră care permite procesarea de fotografii și alte capabilități proprietare. Noua platformă, permite aceleași capabilități precum cele ale altor platforme. Noi trebuie să asigurăm utilizarea mai multor platforme hardware și să ne asigurăm că experiența este mai bună decât a concurenței. În viitor vom colabora pentru mai multe platforme hardware.”

Momentan, niciun model Honor nu a fost confirmat echipat cu un chipset MediaTek. Totuși, fiind vorba despre modelele cu 5G, este cu siguranță vorba despre modelele Dimensity 1000 și Dimensity 800, modele high-end, respectiv mid-range din gama companiei.

Huawei lansează deja un telefon 5G cu procesor MediaTek

Se pare însă că această înțelegere nu este încheiată doar pentru modele Honor. Și Huawei, brandul principal al companiei va folosi modele de procesoare MediaTek. Deja a fost anunțat primult telefon Huawei cu un astfel de procesor în China: Huawei Enjoy Z 5G.

Acesta nu pare să fie foarte diferit față de modelul Honor X10 5G, diferența principală fiind procesorul MediaTek 800, față de Kirin 820 5G și camera foto cu o configurație diferită de senzori și obiective. Modelul Huawei Enjoy Z 5G pornește de la un preț de 1.699 yuan în China (220 euro) și ajunge până la 280 de euro în varianta de top (8+128 GB).

Specificații Huawei Enjoy Z 5G

  • Display: 6,57”, FHD+, LCD, 90 hz
  • Procesor: Dimensity 800 (octa-core)
  • RAM: 6/8 GB
  • Stocare: 64/128 GB
  • Cameră: 48MP f/1.8 wide + 8 MP f/2.4 ultra-wide+ 2 MP f/2.4 macro
  • Cameră frontală: 16 MP f/2.0
  • Card: da, Nano Memory până la 256GB
  • Conectivitate: 5G, Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, USB 2.0 (Type-C)
  • Baterie: 4.000 mAh, încărcare rapidă la 22,5 W
  • Dimensiuni: 160 x 75,3 x 8,4 mm
  • Greutate: 182 g
  • Altele: dual-SIM,  senzor de amprentă lateral, jack 3,5 mm
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult