Huawei lansează Mate 20X, un smartphone pentru gaming prevăzut cu răcire avansată şi baterie mare

09.10.2018
Huawei lansează Mate 20X, un smartphone pentru gaming prevăzut cu răcire avansată şi baterie mare

Alături de Huawei Mate 20 şi Mate 20 Pro, celebrul producător asiatic va lansa peste câteva zile şi un smartphone de gaming – Huawei Mate 20X.

Anunţat cu un prim teaser oficial, acesta pare să fie o versiune optimizată a lui Mate 20, îmbunătăţită cu un sistem de răcire capabil să facă faţă unui regim de utilizare intensiv şi acumulator generos.

Una dintre problemele de care se lovesc cel mai des pasionaţii de jocuri pe mobil este încălzirea treptată a dispozitivului, cauzând diminuarea sesizabilă a performanţelor iar în cazuri extreme, oprirea spontană a telefonului mobil. Aceste simptome se pot manifesta fie ca o consecinţă directă a temperaturilor de funcţionare periculos de mari, sau din cauza acumulatorului subdimensionat.

Potrivit sugestiilor oferite în clipul de prezentare, Mate 20X evită acumularea în exces a căldurii prin folosirea a cel puţin un heatpipe dispus pe lungimea carcasei, transformând partea din spate a telefonului într-o suprafaţă radiantă.

Însă Mate 20X ar putea conţine şi alte tehnologii utile pasionaţilor de jocuri, cum ar un ecran AMOLED cu rată crescută de împrospătare a imaginii şi difuzoare stereo.

Huawei Mate 20X va fi prezentat oficial în data de 16 octombrie, alături de modelul flagship Mate 20 şi ediţia premium Mate 20 Pro.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult