Huawei lansează Nova 8 Pro 4G, primul său telefon cu ecran la 120 Hz

28.04.2021
Huawei lansează Nova 8 Pro 4G, primul său telefon cu ecran la 120 Hz

Seria Nova de la Huawei s-a dovedit întotdeauna a fi o alternativă mai ieftină la flagship-urile din seriile P și Mate, cu specificații de top, dar mici compromisuri la anumite capitole. Același lucru pare să fie în continuare valabil și acum, cu noul Huawei Nova 8 Pro 4G. Se pare că Huawei abia acum simte efectele restricțiilor SUA la nivel hardware, lansând telefoane fără 5G, pentru că nu mai poate cumpăra sau produce cipuri pentru rețele de generație nouă.

Huawei Nova 8 Pro 4G este o nouă variantă a modelului lansat în luna decembrie, însă care primește și câteva îmbunătățiri, care probabil să compenseze pentru lipsa conectivității 5G. De exemplu, ecranul, care folosește un panel OLED de 6,72” cu rezoluție 2.676 x 1.236 pare similar la prima vedere, însă oferă un refresh rate de 120 Hz, față de 90 Hz pe modelul 5G. De altfel, acesta este primul telefon Huawei cu ecran la 120 Hz, compania folosind 90 Hz pe variantele de top din trecut, citând autonomie mai bună.

nova 8 pro 4g screen

Totuși, pentru că noul model folosește un modem 4G, care are un consum de energie scăzut, telefonul poate folosi acum și un ecran mai rapid, fără să afecteze autonomia.

Nova 8 Pro 4G folosește în rest o configurație similară cu modelul 5G

Configurația hardware include un procesor Kirin 985, același folosit și pe Nova 8 Pro 5G, dar cu modem 4G. De asemenea, păstrează cei 8 GB memorie RAM și 128 sau 256 GB stocare internă. Camera foto sunt bazate pe un senzor principal de 64 megapixeli, un senzor secundar de 8 megapixeli pentru camera ultrawide, în timp ce alți doi senzori de 2 megapixeli sunt folosiți pentru fotografii macro și pentru calcularea profunzimii. Pe partea din față avem alte două camere foto: 16 și 32 megapixeli (wide/ultrawide).

Ce au modelele de top și nu are Nova 8 Pro 4G este încărcarea wireless. Acesta se încarcă însă rapid la 66W folosind adaptorul din pachet, permițând acumulatorului de 4.000 mAh să se alimenteze de la 0 la 66% în doar 15 minute. Încărcarea completă durează 35 de minute.

Modele din seria Nova au fost lansate anterior și în afara Chinei, deci există posibilitatea să primim Nova 8 Pro 4G și în Europa. Momentan, telefonul se lansează doar în țara de origine a companiei. Momentan nu există un preț oficial sau o dată la care telefonul ajunge în ofertele magazinelor.

sursa: Gizmochina

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult