Huawei lansează un nou P30 Pro cu Android 10. Mate 30 ar putea primi o aplicaţie pentru instalarea serviciilor Google

09.09.2019
Huawei lansează un nou P30 Pro cu Android 10. Mate 30 ar putea primi o aplicaţie pentru instalarea serviciilor Google

Huawei a făcut o mişcare total neaşteptată săptămâna trecută la IFA, lansând o nouă variantă a modelului Huawei P30 Pro, care oferă acelaşi hardware intern şi noi opţiuni de culoare pentru carcasă. Aceasta este însă probabil singura variantă a acestui dispozitiv care va putea folosi versiunea Google de Android 10, fiind lansat cu aceasta pre-instalată, cu tot cu aplicaţiile şi serviciile Google.

„Noul Huawei P30 Pro”, aşa cum este numit de către Huawei, vine în două variante noi de culoare: Misty Lavender şi Mystic Blue. Acestea adoptă un design „dual tone”, cu o porţiune mată în partea de jos şi o porţiune lucioasă în partea de sus. Aspectul este unul mai degrabă „elegant”, faţă de aspectul mai „jucăuş” pe care modelele P30 le confereau până acum, în special varianta Aurora.

P30 Pro în noua variantă va debuta pe 20 septembrie în toată lumea şi va fi probabil singura configuraţie a telefonului care va putea rula nativ Android 10 cu servicii Google pre-instalate. Originalul P30 Pro, ar putea primi actualizare de software la noua versiune, însă momentan Google nu poate acorda noi licenţe către Huawei din cauza restricţiilor SUA asupra companiei.

Toate zvonurile de până acum sugerează că Mate 30 şi Mate 30 Pro vor fi lansate în vest cu un Android 10 fără aplicaţii Google. Totuşi, ar putea exista o metodă prin care Huawei va permite instalarea serviciilor şi aplicaţiilor. Producători din China precum Meizu, care nu aveau licenţă pentru aplicaţiile Google în trecut, ofereau o aplicaţie pre-instalată pe telefon, care permitea descărcarea şi instalarea aplicaţiilor oficiale la cererea utilizatorului.

Această metodă implică acceptarea instalării de aplicaţii din surse neverificate şi ar putea pune anumiţi utilizatori în pericol de a instala software maliţios. Totuşi, mulţi dintre cei interesaţi de noua generaţie de smartphone-uri high-end de la Huawei ar fi dispuşi să se supună riscurilor pentru posibilitatea de a avea telefonul cu cea mai performantă cameră de pe piaţă.

Richard Yu, CEO-ul Huawei, nu a confirmat încă metoda prin care compania speră să aducă serviciile Google pe telefoanele sale în mod neoficial, însă a confirmat că există deja un plan în această direcţie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult