Huawei testează ”lentile lichide” pentru următoarea generație de camere foto

27.11.2020
Huawei testează ”lentile lichide” pentru următoarea generație de camere foto
foto: Huawei

Cel puțin la gama de top, telefoanele Huawei pregătite pentru lansare în 2021 ar putea primi camere foto echipate cu un nou tip de ”lentile lichide”, care îmbunătățesc stabilizarea imaginii și viteza de focalizare.

Potrivit informațiilor obținute pe căi neoficiale, lentila inspirată de ochii biologici poate focaliza imaginea în doar câteva milisecunde, egalând viteza ochiului uman. Mai ales în modul de filmare, noul sistem optic ar putea reduce până la un nivel imperceptibil fluctuațiile de claritate a imaginii, manifestate uneori în timp de focalizarea este reajustată pentru a compensa mișcările obiectelor din cadru.

Ce avantaje prezintă noul sistem cu lentile lichide

Cel puțin în primă etapă, Huawei va nu va folosi această tehnologie pentru camera principală, optând în schimb pentru stabilizarea și focalizarea mai eficientă a pozelor obținute în modul zoom.

lentile lichide
foto: Chronex

Spre deosebire de sistemul cu lentilele convenționale, noul design cu ”lentile lichide” nu prevede ajustarea focalizării prin acționarea fizică a unui mecanism care apropie sau depărtează grupul optic de senzorul foto. În schimb, obiectivul fix modifică forma lentilei în mod direct, prin aplicarea unui curent electric de intensitate variabilă. Fiind lipsit de componente în mișcare, sistemul ar trebui să fie mult mai fiabil și rezistent la șocuri puternice, cum sunt cele induse de scăparea telefonului pe jos.

Potrivit sursei zvonurilor, Huawei va cupla noul sistem optic bazat pe lentile lichide cu un senzor Sony IMX782, încă neanunțat de producător.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult