Huawei Mate 20 Lite: preţ, specificaţii complete şi imagini noi

28.08.2018
Huawei Mate 20 Lite: preţ, specificaţii complete şi imagini noi

Huawei nu este o companie recunoscută pentru secretele sale. De multe reprezentanţii săi anunţă produse înainte ca acestea să fie confirmate, sau vorbesc despre noi tehnologii înainte să fie prezentate oficial, aşa că faptul că vedem un nou model de-al său listat online cu una sau două luni înainte de data la care ne aşteptam să apară, nu ne mai miră. Deja există magazine din Polonia care au în ofertă noul Huawei Mate 20 Lite, cu tot cu lista completă de specificaţii hardware şi un preţ provizoriu.

Această variantă de Mate 20 pare să fie cea care va rescrie din nou regulile pentru ceea ce înseamnă un model premium din gama „lite”. Spre diferenţă de modelele din trecut, acesta nu pare să mai facă rabat la design, fiind realizat din materiale de calitate, cu sticlă pe ambele părţi şi metal pe margini, cu sistem dual camera superior şi un ecran decupat, care găzduieşte nu una, ci două camere foto.

La baza lui Mate 20 Lite stă noul chipset Kirin 710, pe care nu l-am mai văzut până acum. Acesta este primul model realizat folosind procesul de fabricaţie pe 12 nm de la Huawei. Acesta beneficiază de 8 nuclee (4 Cortex A-73 la 2,2 GHz şi 4 Cortex-A53 la 1,7 GHz) şi un cip grafic Mali-G51 MP4, care ar trebui să ofere o performanţă îmbunătăţită faţă de generaţia Kirin 600 din trecut. Procesorul nou va fi alăturat unui modul de 4 GB memorie RAM şi 64 GB stocare internă.

Acesta este dezvoltat în jurul unui ecran cu diagonală de 6,3” şi rezoluţie Full HD+ (2.340 x 1.080 pixeli), cu un acumulator de 3.750 mAh şi camere foto duale de 20 + 2 megapixeli pe spate (cu filmare 4K) şi 24 + 2 megapixeli pe partea din faţă.

Am mai văzut design-ul din imaginile listate de magazinul X-Kom în trecut, deci există o şansă foarte mare ca această listare să fie bazată pe informaţii reale, obţinute direct de la sursă. Nu avem o dată de lansare pentru Huawei Mate 20 Lite, însă avem listat pe pagina produsului un preţ: 1.600 zloţi, echivalentul a 375 de euro.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult