Huawei Mate 20 Pro apare în imagini cu un „breton” mare şi ecran imens

07.09.2018
Huawei Mate 20 Pro apare în imagini cu un „breton” mare şi ecran imens

Huawei plănuieşte să lanseze cel puţin două modele ale smartphone-ului flagship Mate 20 în luna octombrie, iar imaginile care au circulat până acum pe internet sugerau că unul dintre acestea va fi livrat cu un notch în formă de picătură de apă. Ei bine, avem acum şi o fotografie cu ceea ce pare să fie modelul Mate 20 Pro, care abordează un alt design şi care ar putea avea cel mai mare display de pe segmentul de dispozitive high-end.

Sursa acestor imagini este tot Weibo, clona de Twitter din China pe care îşi fac veacul mulţi leakeri care au acces la dispozitive înainte ca acestea să fie anunţate. Ce putem observa din fotografiile ale acestui model care se presupune că este noul Mate 20 Pro de la Huawei este faptul că în partea de sus a display-ului se va regăsi un „breton” pronunţat, similar cu cel de pe iPhone X, mai mare decât cel de pe P20 Pro. Aici se vor „ascunde” probabil doi senzori foto, sau chiar un senzor laser pentru deblocare facială, tehnologie pe care Huawei a prezentat-o încă de anul trecut, însă nu a integrat-o încă în niciun dispozitiv.

Integrarea unui sistem de deblocare facială avansat ar putea fi confirmat şi de faptul că în imaginile neoficiale care au ajuns pe internet în ultimele săptămâni, telefonul nu avea un senzor de amprentă pe partea din spate. Desigur, acesta ar putea să fi fost mutat sub display, Huawei folosind deja o astfel de soluţie pe modelul Mate RS Porsche Design din primăvara acestui an.

O altă caracteristică interesantă a telefonului din imagini este display-ul curbat pe ambele laturi, care seamănă foarte mult cu cel pe care l-am întâlnit pe modelele Galaxy S9 şi S9+. Acesta ar putea fi însă primul telefon de top cu display care va măsura 6,9” în diagonală, cât şi primul display folosit de Huawei cu rezoluţie QHD+.

La nivel hardware, deja a fost confirmat faptul că noile modele Mate 20 vor avea la bază un chipset Kirin 980, iar leak-urile sugerează configuraţie standard cu 128 GB stocare internă şi un sistem triple camera. Evenimentul de prezentare va avea loc pe 16 octombrie, iar telefoanele Mate 20 şi Mate 20 Pro sunt aşteptate în magazine la scurt timp după acesta.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult