Huawei Mate 20 Pro este primul smartphone al companiei care primeşte update la Android 10 în Europa

14.10.2019
Huawei Mate 20 Pro este primul smartphone al companiei care primeşte update la Android 10 în Europa

Se pare că Huawei se mişcă mai repede decât ne aşteptam cu actualizările de software pentru smartphone-urile sale. În timp ce Mate 30 şi Mate 30 Pro sunt primele dispozitive Huawei cu EMUI 10 pre-instalat, bazat pe Android 10, dispozitivele din seria Mate 20 par să fie primele care primesc Android 10 în Europa. Dacă aveţi un dispozitiv Mate 20 sau Mate 20 Pro, este posibil ca în următoarele câteva zile să primiţi o notificare de update la EMUI 10, dacă nu a apărut deja.

O diferenţă majoră între EMUI 10 de pe Mate 20 şi cea de pe Mate 30 este prezenţa serviciilor Google şi implicit a magazinului de aplicaţii Google Play Store, întrucât seria Mate 20 a primit licenţă înainte de intrarea în vigoare a restricţiilor SUA asupra Huawei. Astfel, cei care au cumpărat un telefon Huawei în urmă cu un an se pot bucura de experienţa completă Android 10.

Update-ul la EMUI 10 a apărut mai întâi pe dispozitivele Mate 20 Pro din Olanda şi este foarte posibil ca acesta să fie doar primul pas în lansarea internaţională a acestui pachet software. Utilizatorii raportează că update-ul necesită un download de 4,42 GB (via GSMArena), deci cel mai probabil este indicată descărcarea lui folosind o reţea Wi-Fi, nu conexiunea de date a operatorului. În primul rând, operaţiunea este mai rapidă pe Wi-Fi, în timp ce traficul de internet „fix” nu este la fel de scump precum cel mobil.

Update-ul vine cu o interfaţă nouă pentru software-ul EMUI de la Huawei, aceasta fiind acum o combinaţie între interfaţa iOS, pe care producătorul chinez încerca să îl imite în trecut, cu One UI de la Samsung, care încurajează utilizarea cu o singură mână, oferind elemente mai mari pe ecran. Alte noutăţi sunt legate de noul sistem de operare de la Google: dark mode, posibilitatea de a seta mai minuţios accesul aplicaţiilor la senzori şi update-ul de securitate pentru luna septembrie 2019.

Având în vedere că Huawei testează deja Android 10 cu EMUI 10 pe câteva zeci de dispozitive, cu siguranţă şi alte modele ale companiei vor fi actualizate în viitorul apropiat. Dacă aveţi un dispozitiv Huawei lansat în ultimii câţiva ani, sunt şanse mari ca acesta să intre în programul de update la EMUI 10.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult