Huawei Mate 40 Pro și P50 Pro ar putea fi livrate cu cameră sub ecran

03.06.2020
Huawei Mate 40 Pro și P50 Pro ar putea fi livrate cu cameră sub ecran

Huawei va adopta tehnologia de cameră sub ecran. Design-ul telefoanelor Huawei a evoluat foarte rapid în ultimii ani. De la dispozitive greu de remarcat pe piață în urmă cu câțiva ani, modelele de top de la Huawei sunt acum unele dintre cele mai „arătoase” și mai bine construite. Compania a investit mult în acest domeniu și a încercat cumva să adapteze tehnologiile de top cu design-ul atrăgător. Anumite aspecte au rămas totuși în urmă. Seriile Mate 20 și Mate 30 au fost livrate cu „breton”, pentru a integra un sistem de autentificare avansat. De altfel, noul P40 Pro vine cu un decupaj destul de mare în colțul din stânga al ecranului. Conform unui nou brevet, Modelele Mate 40 și P50 ar putea renunța complet la decupaje.

Cum ar arata un telefon Huawei cu cameră sub ecran

Imaginile, descoperite de publicația olandeză LetsGoDigital, prezintă evoluțiile celor două serii de telefoane high-end ale Huawei. Ambele par a fi o evoluție a design-ului de pe Huawei Mate 30 Pro, cu margini extrem de curbate și cu linii foarte drepte sus și jos. De altfel, singurele diferențe notabile între cele două dispozitive prezente ar fi modulele de cameră. În rest, acestea s-ar putea conforma unui design unitar, ceva ce Huawei nu a mai încercat până acum.

Secretul ecranelor fără decupaje este însă unul la fel de intrigant. Nu este vorba despre un smartphone cu cameră frontală retractabilă, ci despre unul cu o cameră ascunsă în ecranului. Având în vedere că Huawei a încercat în ultima perioadă să împingă înainte inovații tehnologice, o astfel de mișcare nu ar fi ieșită din comun. Companii precum Xiaomi sau Oppo au prezentat încă de anul trecut prototipuri cu cameră în spatele ecranului. Totuși Huawei ar putea fi compania care aduce în premieră acest concept pe piață.

Modelul Huawei Mate 40 Pro ar putea fi primul telefon livrat cu o cameră foto „ascunsă” sub ecran. În imaginile din brevetul înregistrat de Huawei, acest model folosește un ecran „orizont”, fără butoane fizice pe laterale. Acesta ar depinde exclusiv de butoane virtuale pentru controlul volumului, de exemplu, la fel ca Mate 30 Pro. Știm însă că este vorba despre un model Mate datorită camerei foto rotunde de pe partea din spate.

Modelul P50 Pro, care ar putea fi lansat în primăvara lui 2021, ar folosi un design similar, fără butoane de volum și cu un ecran extrem de curbat, dar cu o cameră ceva mai „tradițională”. Aceasta ar folosi un modul dreptunghiular, camera de jos fiind una cu obiectiv periscopic.

Când ar putea fi lansate și alte telefoane de acest gen

Odată cu lansarea în piață a unui model de smartphone cu ecran fără decupaje și cameră ascunsă în spatele panelului OLED, și alte companii vor urma exemplul. Cel mai probabil, Samsung ar fi următoarea companie care ar putea apela la această tehnologie, urmate apoi de producători precum Oppo și Xiaomi. Apple ar putea întârzia și mai mult, întrucât următorul său „upgrade” după seria iPhone 12, care va avea cu siguranță decupaj în ecran, va fi abia în toamna lui 2021.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult