Huawei Mate 50 întârzie. Noua serie ar putea folosi procesoare Snapdragon 898 cu 4G

29.09.2021
Huawei Mate 50 întârzie. Noua serie ar putea folosi procesoare Snapdragon 898 cu 4G

Seria Huawei Mate 50 ar putea să întârzie față de programul obișnuit de lansări al companiei, la fel cum s-a întâmplat și cu modelele P50. Producătorul chinez încă nu a adus P50 în Europa, lansarea fiind așteptată în cadrul unui eveniment care va avea loc spre sfârșitul lunii octombrie, în Viena. Astfel, gama Mate 50 ar putea debuta abia anul viitor, iar Digital Chat Station, o sursă de informații neoficială din China, spune că noul model ar putea fi lansat abia în prima parte a lui 2022.

Huawei ar putea aștepta următorul procesor Qualcomm pentru Mate 50

Conform unui mesaj publicat pe Weibo, Digital Chat Station spune că seria Huawei Mate 50 va fi lansată abia în primul trimestru al anului următor, adică între ianuarie și martie 2022. Aceste modele ar putea fi echipate cu procesorul din generația următoare de la Qualcomm, Snapdragon 898, însă, la fel ca în cazul seriei P50, acestea ar fi lipsite de tehnologie 5G.

Huawei poate cumpăra doar procesoare cu 4G, așa că pentru aceste modele, Qualcomm va produce special Snapdragon 898 cu modem de generație mai veche, deși procesorul va veni standard pentru alte companii cu modem 5G integrat.

mate 50

Anterior, ne așteptam ca la evenimentul de la Viena să vedem pentru prima dată Mate 50 de la Huawei. Totuși, aceste zvonuri despre utilizarea unui cip de generație următoare sugerează că nu este cazul. Snapdragon 898 (nume încă neconfirmat) este așteptat pentru lansare abia în luna decembrie, când Qualcomm va susține conferința sa de presă anuală. Aici ne așteptăm însă să vedem confirmarea primelor dispozitive cu noul procesor, sau măcar partenerii prioritari ai companiei.

Huawei P50 și P50 Pro au fost anunțate cu Snapdragon 888 și modem-uri 4G în vara acestui an. Telefoanele încă nu au ajuns încă în magazine. Acestea au fost și primele prezentate oficial cu HarmonyOS preinstalat din fabrică. Noile modele P40 și Nova8, livrate după anunțul HarmonyOS, vin de asemenea cu noul software.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult