Huawei Mate 50, lansat oficial. Ce dotări oferă

06.09.2022
Huawei Mate 50, lansat oficial. Ce dotări oferă

Huawei a prezentat oficial o nouă serie de smartphone-uri high-end, prima de după „despărțirea” de Leica. Huawei Mate 50 este disponibil inițial doar pentru cumpărătorii din China, dar va ajunge în cele din urmă și în magazinele europene, unde Huawei P50 încă este cea mai performantă serie de telefoane la vânzare.

Noua familie de telefoane Huawei cuprinde trei modele: Mate 50, Mate 50 Pro și Mate 50 RS Porsche Design. A fost anunțat și un model Huawei Mate 50E, însă acesta este un model cu dotări mid-range, care nu prea se înscrie în tiparul seriei flagship.

Toate cele trei modele beneficiază de chipset-ul Snapdragon 8 Gen 1 de la Qualcomm, în singura versiune a acestui procesor care nu folosește un modem compatibil cu rețele 5G. Restricțiile SUA asupra Huawei rămân active, iar asta înseamnă că vor fi limitate doar la tehnologii 4G. De asemenea, viteza de încărcare este plafonată la un maximum de 66W, la fel ca în cazul modelelor anterioare, deci nu vedem upgrade-uri spre putere de 100W sau mai mult, cum se întâmplă în cazul altor companii concurente.

Toate modelele din serie vin cu același design de „insulă” pentru camera foto, diferind doar configurația hardware. Fiind vorba de telefoane adresate pieței din China, acestea vin cu Harmony OS 3.0 preinstalat.

Huawei Mate 50 și Mate 50E folosesc un design cu ecran plat și perforație centrală în dreptul camerei frontale. Din punct de vedere al designului, aceste două telefoane sunt extrem de asemănătoare, cu unele diferențe la partea de hardware. Ambele dispozitive au același afișaj – ecran OLED FullHD+ (2700 x 1224) de 6,7 inch, cu rată de refresh la 90 Hz și 300 Hz viteză de eșantionare a comenzilor touch. Huawei Mate 50 vine cu Snapdragon 8+ Gen 1 4G, în timp ce Mate 50E este livrat cu Snapdragon 778G 4G. Ambele includ opțiuni de stocare de 128 GB și 256 GB, în timp ce Mate 50 are și o variantă de 512 GB. Spațiul de stocare este expandabil, însă doar dacă achiziționezi cardul de memorie tot de la Huawei, la prețul impus de producătorul chinez.

Configurația foto este una interesantă. Mate 50 vine cu o cameră principală d 50MP (OIS, lentile cu deschidere f/1,4), cameră ultrawide de 13MP și cameră periscope de 12MP (apertura F/3.4, OIS, zoom optic 5x, zoom digital 50x). Camera frontală este un model de 13MP cu lentile f/2.4.

Atât Mate 50 și Mate 50 Pro vin cu un acumulator de 4460 mAh și încărcare rapidă de 66W, diferența fiind dată de viteza de 50W atinsă la încărcarea wireless pe modelul mai scump.

Huawei Mate 50 poate fi comandat în magazinele din China pentru echivalentul a 718 dolari, prețul celorlalte variante nefiind cunoscut, deocamdată. Huawei Mate 50 Pro

Huawei Mate 50 Pro este flagship-ul de top al companiei, iar modelul RS Porsche Edition este practic o variantă de lux a acestuia. Diferența este dată în principal de desenul aplicat la partea din spate, plus unele aplicații software exclusive. Însă restul specificațiilor sunt practic identice. În rest, este evident că modelul RS Porsche Edition este mai scump.

Mate 50 include și o cameră periscope de 64 MP (deschidere F/3.5, OIS, zoom optic 3.5x, zoom digital 100x). A treia cameră de pe Mate RS este un modul tele – super macro de 48 MP (apertura f/3.0, OIS). Ambele telefoane includ o cameră selfie ultrawide de 13 MP (apertura f/2.4), plus un senzor pentru aplicarea efectelor de profunzime.

Huawei Mate 50 poate fi comandat în magazinele din China pentru echivalentul a 718 dolari, prețul celorlalte variante nefiind cunoscut, deocamdată. Huawei Mate 50 Pro are un preț de 977 dolari, în timp ce echiparea RS Porsche Design costă 1877 dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult