Huawei confirmă seria Mate 50. Când se lansează noile flagship-uri

22.08.2022
Huawei confirmă seria Mate 50. Când se lansează noile flagship-uri

Huawei a confirmat oficial lansarea următoarei serii de smartphone-uri high-end din portofoliul său și prima de după „despărțirea” de Leica. Huawei Mate 50 va debuta în China foarte curând și va marca întoarcerea acestei serii pe piață după o absență de doi ani. Anul trecut, compania chineză nu a mai lansat două serii de flagship-uri așa cum obișnuia să facă anterior, ci doar una: Huawei P50, care este în continuare cea mai performantă gamă de produse pe care o are la vânzare.

Mate 50 va reprezenta revenirea acestei serii după 2 ani de absență în piață

Anunțul evenimentului de lansare pentru Mate 50 a venit destul de brusc și neașteptat. Telefoanele din seria Mate erau tradițional anunțate prin octombrie sau noiembrie, însă Huawei pare să se grăbească să anunțe noile modele înaintea iPhone 14. Astfel, avem un eveniment programat pentru data de 6 septembrie 2022.

Imaginea care prezintă evenimentul nu oferă alte detalii despre telefon, în afara unui inel metalic, care, cel mai probabil, reprezintă sistemul de camere al noilor dispozitive. Modelele Mate din trecut aveau camerele încadrate într-un astfel de cerc de dimensiuni mari pe partea din spate. Având însă în vedere că Leica nu mai este un partener pentru aceste modele, va fi interesat să vedem cum va prezenta compania capabilitățile foto. Se zvonește că Huawei va folosi un nou brand de fotografie proprietar pentru branding-ul camerelor noilor telefoane: Xmage.

huawei mate 50 announcement

Zvonurile din trecut sugerau că Huawei Mate 50 și 50 Pro nu vor fi însă lansate cu un nou chipset, ci tot cu același Snapdragon 888 de anul trecut, echipat doar cu modem 4G, nu și cu capabilități 5G.

Având în vedere cât de mult timp a durat după anunțul seriei P50 de anul trecut să ajungă și în Europa, probabil că nu vom vedea nici noile Mate 50 pe piața autohtonă înainte de sfârșitul anului 2022.

sursa: Android Authority

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult