Huawei Mate 60 Pro, prezentat oficial

30.08.2023
Huawei Mate 60 Pro, prezentat oficial

Anunțat pentru piața din China, noul flagship Mate 60 Pro vine cu un ecran triplu-perforat și suport pentru apeluri de voce prin satelit.

În mod surprinzător, Huawei nu listează modelul de chipset, însă unele zvonuri indică o soluție Kirin nou dezvoltată, având CPU octa-core (4x Cortex-A78 + 4x Cortex-A510) și un GPU “Maleoon 910” de creație propriu. Mai mult, Huawei nu precizează dacă noul flagship dispune sau nu de conectivitate 5G, însă prezența acestei tehnologii ar putea explica renunțarea la planurile pentru lansarea în piețele vestice. Configurația este asistată cu 12GB memorie RAM și între 256GB și 1TB stocare internă expandabilă, folosind carduri bazate pe formatul proprietar NM.

În mod excepțional, Huawei Mate 60 Pro folosește un ecran cu trei perforații aplicate central, indicând prezența a cel puțin două camere frontale, plus un modul auxiliar (ex. blitz LED). Ecranul cu diagonală 6.82 inch este de tip LTPO, cu rezoluție 2,720 x 1,260 pixeli.

Camera principală folosește un senzor de 50MP, cuplat unor lentile cu deshidere ajustabilă (f/1.4 – f/4.0), promițând rezultate deosebite în condiții de lumină slabă și la obținerea pozelor tip portret. Camera telephoto  oferă zoom optic la valoarea 3.5x și poate capta imagini la rezoluție 48MP, folosind lentile cu deschidere f/3.0. Aceeași cameră deservește și funcția macro. Aranjamentul este completat cu o cameră ultrawide de 12MP.

Mate 60 Pro vine cu acumulator de 5000 mAh și încărcare rapidă de 88W (până la 50W în modul wireless).

Noul flagship este așteptat în magazinele din China la un preț aproximativ 960 dolari, pentru echiparea de bază cu 12GB/256GB memorie. Din păcate, Huawei confirmă că nu va lansa acest model pentru piețele globale.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult