Huawei Mate 9 anunţat oficial. Vine şi într-o variantă exclusivistă „Porsche Design”

03.11.2016
Huawei Mate 9 anunţat oficial. Vine şi într-o variantă exclusivistă „Porsche Design”

Huawei a anunţat în mod oficial noul phablet Mate 9, care vine cu hardware de top, două variante hardware, cu display plat şi display curbat. În timp ce modelul Mate 9 standard calcă pe urmele generaţiilor precedente, varianta cu ecran curbat Porsche Design ţinteşte spre publicul exclusivist, fiind realizat cu o atenţie la detalii sporită, cu hardware mai puternic şi un preţ neaşteptat de mare. Preţul pentru modelul standard este însă aliniat cu cel al concurenţei.

Huawei Mate 9 este primul smartphone al producătorului chinez care foloseşte chipset-ul proprietar HiSilicon Kirin 960. Acesta ar trebui să ofere performanţe superioare lui Snapdragon 820 în majoritatea scenariilor alături de un consumul redus de energie faţă de generaţia precedentă. Chipset-ul este alăturat unui display de 5,9” cu rezoluţie Full HD, unui acumulator cu capacitate de 4.000 mAh, 4 GB memorie RAM şi 64 GB spaţiu de stocare. Conectorul USB Type-C nu lipseşte şi nici sistemul foto dual-camera cu sigla Leica, asemeni generaţiei P9 din primăvară, sau senzorul de amprentă.

Varianta Mate 9 Porsche Design este însă o variantă exclusivistă, care vine cu o serie de schimbări importante faţă de modelul de bază. Acest terminal vine cu un ecran de 5,5” cu rezoluţie QHD (2560 x 1440 pixeli), uşor curbat la margini (nu foarte diferit de seria Edge de la Samsung), 6 GB memorie RAM, 256 spaţiu de stocare şi un preţ foarte mare. În timp ce Mate 9 vine la un preţ de intrare de 699 euro, varianta Porsche Design va costa 1.395 euro, fiind disponibil într-o ediţie limitată.

Lansarea celor două modele va avea loc în viitorul apropiat în Europa şi Asia, urmând să ajungă şi în Statele Unite ale Americii mai târziu.