Huawei Mate X2 – cum arată și ce specificații are următorul telefonul pliabil de la Huawei

22.01.2021
Huawei Mate X2 - cum arată și ce specificații are următorul telefonul pliabil de la Huawei

Substanțial diferit de modelul anterior, Huawei Mate X2 va avea ecran pliabil spre interior, la fel ca rivalul Galaxy Fold.

Potrivit dezvăluirilor făcute de Digital Chat Station, o sursă credibilă de zvonuri despre telefoane chinezești nelansate, Mate X2 vine echipat cu cel mai puternic chipset Huawei al momentului – Kirin 9000. Ecranul principal atinge o diagonală de 8.01 inch în modul extins și folosește rezoluția 2480×2200 pixeli. Din nou, sursa citată confirmă folosirea unui design cu ecran pliabil spre interiorul carcasei, ales pentru mai buna protejare a ecranului pliabil.

Plasat pe una dintre fațetele exterioare ale telefonului, ecranul secundar va avea un format alungit, cu rezoluție 2700×1160 pixeli și diagonală 6.45 inch.

Telefonul dispune de o cameră principală de 50MP, în aranjament quad-camera cu module de 16MP, 12MP și 8MP. Printre dotările oferite se numără și zoom optic 10X. Camera frontală va oferi un singur senzor de 16MP, posibil, ascuns sub suprafața activă a ecranului.

Huawei Mate X2 vine într-o carcasă cu dimensiuni 161.8 x 145.8 x 8.2mm și cântărește 295 de grame.

Având în vedere suprafața de afișare a celor două ecrane OLED și folosirea unui chipset cu performanțe de top, acumulatorul de 4400 mAh probabil că va trebui încărcat zilnic. Vestea bună este că noul telefon pliabil se va încărca cu aproximativ 20% mai rapid decât modelul anterior, acceptând puteri de până la 66W prin cablul USB-C.

Aflat de ceva timp în dezvoltare, Huawei Mate X2 va fi livrat inițial cu versiunea Android 10. Din păcate, firmware-ul nu va include pachetul Google Play Services, viitorii utilizatori trebuind să se mulțumească cu alternative echivalente dezvoltate de Huawei.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult