Huawei Mate Xs 2, anunțat și pentru Europa la un preț foarte mare

19.05.2022
Huawei Mate Xs 2, anunțat și pentru Europa la un preț foarte mare

Huawei Mate Xs 2 a fost anunțat oficial și pentru vânzare în afara Chinei. Noul telefon pliabil, care adoptă design-ul original al pliabilelor de la Huawei, cu ecran exterior care poate fi pliat spre partea din spate, vine însă la un preț extrem de mare pentru majoritatea utilizatorilor de dispozitive mobile. Acesta este mai scump și decât soluțiile vândute de Samsung, însă, reușește să reducă puțin prețul de intrare față de modelele pliabile din seria Mate de la Huawei.

Mate Xs 2 vine la un preț mai mare decât concurența din piață

Prețul unui Mate Xs 2 este de 1.999 euro în Europa, deci probabil spre 10.000 lei atunci când (dacă?) va ajunge în România. Pentru prețul a două telefoane high-end, Huawei oferă un ecran pliabil de 7,8” cu rezoluție 2.480 x 2.200 pixeli cu refresh rate la 120 Hz, ceva ce nu era disponibil pe generațiile anterioare Mate X și Xs.

Acesta poate fi pliat pentru a fi folosit confortabil drept un telefon „tradițional”, cu diagonală de 6,5”, ceea ce alte modele pliabile nu oferă. În general, ecranul exterior este unul de compromis, pe format neobișnuit, greu de folosit ca ecran principal.

mate xs unfolded

Deși este un telefon pliabil, care de obicei vin la dimensiuni mai mari și greutate peste cea a modelelor tradiționale, Huawei Mate Xs este cu doar 10 grame mai greu decât telefoane flagship obișnuite, precum iPhone 13 Pro Max sau Galaxy S22 Ultra de al Samsung. Acesta cântărește doar 255 grame (cu 50 g mai ușor decât Mate Xs-ul original).

Configurația hardware este similară cu cea a seriei P50

Configurația hardware pentru Europa rmâne neschimbată față de cea din China. Vorbim despre un chipset Snapdragon 888 cu 8 GB RAM și 512 GB stocare internă. Desigur, acesta rulează Android cu EMUI 12 de la Huawei, cu serviciile proprietare și AppGallery, fără serviciile Google. Acumulatorul de 4.600 mAh ar putea fi un motiv de îngrijorare pentru un ecran atât de mare, dar măcar încărcarea la 66W este destul de rapidă pentru a scăpa de emoții pe parcursul zilei.

Telefoanele Huawei sunt celebre pentru camerele de calitate, iar Huawei promite optică proprietară Huawei XD, un profil de culor XD Fusion Pro și trei senzori de calitate. Cel principal este de 50 megapixeli, camera ultra-wide folosește senzor de 13 megapixeli, iar camera cu zoom optic 3x beneficiază de un senzor de 8 megapixeli. Aceștia au fost folosiți anterior pe diverse modele Huawei, deci chiar dacă nu sunt la nivelul calitativ al flagship-urilor din prezent, ar trebui să ofere rezultate bune.

mate xs overview

În România, Huawei încă nu a anunțat disponibilitatea lui Mate Xs 2, însă ne putem aștepta la o confirmare în săptămânile care urmează.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult