Huawei a mărit cu 300% comenzile de chipseturi MediaTek

26.05.2020
Huawei a mărit cu 300% comenzile de chipseturi MediaTek

Lovit puternic de interdicțiile impuse de autoritățile americane, care se răsfrâng inclusiv asupra companiilor care folosesc tehnologii originare din SUA, Huawei este pus în imposibilitatea de a-și fabrica chipseturile pe care le dezvoltă, alternativa rămasă fiind cea de a comanda de la MediaTek și alți producători disponibili.

Vestea bună pentru Huawei este că există și pe piața chineză un producător de chipseturi cu ofertă competitivă și prețuri bune, MediaTek livrând de mulți ani soluții adecvate pentru piața de telefoane low-cost. Iar acum, cu noua ofertă de chip-uri Dimensity 1000, MediaTek aproape că poate concura și la gama premium.

Împins de circumstanțe, Huawei a crescut cu 300% comenzile de chipseturi MediaTek, ocolind astfel sancțiunile impuse de Statele Unite prin atac direct la adresa TSMC, principalul furnizor de chipseturi pentru Huawei.

Totuși, măcar pentru oferta de telefoane premium Huawei pare că și-a luat unele precauții, compania având rezervate din timp comenzi pentru noul proces de fabricație pe 5nm, esențial pentru livrarea chipsetului Kirin 1020, destinat următorului flagship Mate 40. Nu este clar exact câte chipseturi mai poate comanda Huawei, însă pentru următoarea generație de telefoane high-end compania va trebui să se orienteze către alți furnizori, neapărat fără legături cu Statele Unite.

Recent, Huawei a lansat Enjoy Z 5G, primul său smartphone bazat pe chip-ul MediaTek Dimensity 800 SoC. Este un smartphone pentru gama mid-range care va fi pus în vânzare în China pe 1 iunie, la prețul de 238 dolari.

Cert este că din această „afacere” MediaTek este marele câștigător, producătorul chinez fiind acum în plin proces de evaluare a capabilităților de producție, încercând să determine dacă poate livra numărul de chipseturi solicitat de Huawei.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult