Huawei Nova 5T a primit deja update la EMUI 10 cu Android 10, spre surprinderea utilizatorilor

20.11.2019
Huawei Nova 5T a primit deja update la EMUI 10 cu Android 10, spre surprinderea utilizatorilor

Huawei vine cu o surpriză pentru cei care au ales să cumpere noul Nova 5T sau pentru cei care se gândeau să îl cumpere în curând. Noul telefon, lansat pe piaţa din România abia de săptămâna trecută a primit deja update-ul la EMUI 10 cu Android 10. Se pare că noul pachet software este foarte similar cu cel care a fost lansată zilele trecute pe Huawei P30 Pro şi Mate 20 Pro şi va necesita o conexiune serioasă la internet.

La 4,77 GB de descărcare, pachetul de update la EMUI 10 pentru Huawei Nova 5T nu este indicat de făcut folosind o reţea de date 4G, mai ales dacă sunteţi pe un plan tarifar cu trafic foarte limitat. De altfel, noul pachet software vine cu aceleaşi probleme semnalate de către Huawei şi pentru modelele P30 şi Mate 20. Se pare că mai multe aplicaţii bancare nu sunt compatibile cu Android 10, iar până când băncile nu lansează actualizări, acestea nu vor funcţiona pe dispozitivele Huawei cu EMUI 10.

Astfel, dacă folosiţi des o aplicaţie bancară pentru plăţi cu telefonul sau doriţi tot timpul acces rapid la extrasul de cont, sau posibilitatea de a face transferuri prin IBAN, probabil că ar trebui să verificaţi înainte dacă aceasta are compatibilitate cu Android 10, înainte de a instalat EMUI 10 pe Huawei Nova 5T.

De altfel, noi deja ne-am „jucat” cu noul Nova 5T şi am publicat şi un review detaliat al telefonului. Acesta a venit parcă „de nicăieri”, fiind unul dintre cele mai bine poziţionate dispozitive Huawei din punct de vedere al raportului performanţă/preţ. Acesta vine cu un procesor puternic şi o cameră performantă, iar acum rulează şi cea mai nouă versiune de Android disponibiă pe piaţă, lansată de Google pe dispozitivele Pixel în urmă cu doar 2 luni.

De altfel, Nova 5T este probabil ultimul telefon Huawei care ajunge în România cu aplicaţiile şi serviciile Google din fabrică, singura şansă pentru astfel de dispozitive în viitor fiind acordul Statelor Unite de a permite celor de la Google să colaboreze în continuare cu Huawei.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult