Huawei Nova şi Nova Plus intră pe segmentul mid-range premium din octombrie

01.09.2016
Huawei Nova şi Nova Plus intră pe segmentul mid-range premium din octombrie
Huawei obişnuieşte să dedice evenimente de presă smartphone-urilor sale de top, însă anul acesta la IFA a adus pe piaţă două modele mid-range premium numite Nova şi Nova Plus, bazate pe chipset-uri Snapdragon şi nu pe deja celebrele modele HiSilicon Kirin realizate în fabricile proprii. Designul extern pare să fi primit o atenţie sporită, însă acesta nu este tocmai original în niciunul dintre cazuri.
 
Huawei Nova
 
Noul Nova pare să fie un frate mai mic al modelului Nexus 6P, lansat anul trecut de către Huawei pentru Google. Acesta este realizat în jurul unui display de 5″ cu rezoluţie Full HD şi este echipat cu un chipset Snapdragon 625 la 2.0 GHz, 3 GB memorie RAM şi un acumulator de 3.020 mAh, care conform Huawei ar trebui sp ofere 48 de ore de utilizare normală. Camera foto de 12 megapixeli de pe spate oferă capabilitatea de filmare în rezoluţie 4K, în timp ce pe faţă a fost integrat un senzor de 8 megapixeli. 
 
Carcasa este realizată din aluminiu şlefuit la margini, iar în partea de sus a fost ataşat un panou din sticlă pentru îmbunătăţirea semnalului pentru antenele radio. Sub acesta se regăseşte un senzor de amprentă cu nivel de securitate ridicat (layer 4), care poate înregistra amprente 3D, foarte greu de falsificat. Nu în ultimul rând, sticla de pe faţă este curbată la margini.
 
Huawei Nova Plus
 
Nova Plus este însă o variantă superioară a acestui model, abordând însă un design diferit. Smartphone-ul vine cu un ecran de 5,5″ în diagonală cu rezoluţie Full HD şi acumulator de 3.340 mAh. Alte diferenţe faţă de modelul de bază sunt camera foto de 16 megapixeli şi designul capacului metalic de pe spate, care seamănă foarte mult cu modelul Mate 8, lansat anul trecut.
 
Huawei Nova va intra pe piaţă la preţul de 399 euro fără contract, în varianta cu 32 GB, în timp ce Nova Plus va costa 429 euro cu aceeaşi opţiune de stocare. Ambele vor ajunge în oferta magazinelor de specialitate în luna octombrie.
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult