Huawei Nova Y91 anunțat cu un ecran imens cu notch și baterie de 7.000 mAh

24.05.2023
Huawei Nova Y91 anunțat cu un ecran imens cu notch și baterie de 7.000 mAh

Cele mai vizibile telefoane Huawei în mediul online sunt variantele P Mate și cele din gama Nova din zona premium, însă cele mai multe unități sunt vândute din gamele mai ieftine, precum seria Y. Nova Y91 de la Huawei este cel mai nou mid-range din seriile mai accesibile și dacă nu am ști dinainte, am putea jura că vorbim despre un iPhone. Asta pentru că acesta este unul dintre puținele telefoane care, în 2023, este livrat cu un „notch” proeminent în partea de sus a ecranului.

Producătorii de Android au „scăpat” rapid de decupajele mari în ecran imediat ce panelurile cu punch-hole au fost disponibile. Se pare însă că anumite forme de „notch” se bucură de o revenire, iar Nova Y91 are cel mai mare notch din ultimii ani, mai mare și decât cel de pe modele precum iPhone 13 sau 14.

Nova Y91 pare să fie un soi de întoarcere la era „phablet”

O parte din dimensiunile acestui decupaj se datorează și dimensiunii mari a ecranului. Cu o diagonală de 6,95”, acesta intră aproape în zona de tabletă. Rezoluția 2.377 x 1.080 pixeli este destul de standard, iar refresh rate-ul la 90 Hz este binevenit pe un dispozitiv de buget. Desigur, vorbim despre un panel LCD, nu OLED, având în vedere că avem de a face cu un telefon mid-range.

Chipset-ul ales de Huawei pentru acest model este Snapdragon 680, un model cam vechi, deja, cu modem 4G. Compania pune acest procesor alături de 8 GB RAM și 128 sau 256 GB stocare, plus o baterie de-a dreptul imensă. Cu 7.000 mAh, Nova Y91 rivalizează multe tablete din piață. Se pare însă că va dura o vreme încărcarea completă, întrucât încărcătorul din pachet are o putere de doar 22,5W. Totuși, ne așteptăm ca acest model să ofere lejer trei zile de autonomie, având în vedere procesorul nu foarte performant și caacitatea mare a bateriei.

Sistemul de camere este unul obișnuit pentru zona mid-range, cu o cameră principală destul de performantă, cu senzor de 50 megapixeli f/1.8 și un singur senzor secundar, de 2 megapixeli pentru „adâncime”. Pe partea din față, în acel notch proeminent, găsim doar o cameră de 8 megapixeli. Practic, notch-ul este ales doar pentru „design”, probabil pentru cei care vor un telefon care să semene cu un iPhone. Cu siguranță însă cam toți utilizatorii și-ar dori cu siguranță un ecran complet, fără decupaje deranjante.

Nu este clar când se lansează și la ce preț, însă ne așteptăm undeva în zona dintre 300 și 400 de euro, având în vedere specificațiile hardware.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult