Huawei nu va lansa Mate 50 anul acesta, probabil

17.06.2021
Huawei nu va lansa Mate 50 anul acesta, probabil

Succesul redobândit prin vânzarea diviziei Honor unui consorțiu de companii prietene, cu scopul ocolirii interdicțiilor economice impuse de SUA, nu se extinde și asupra brandului-mamă, Huawei. Astfel, în loc să riște lansarea unui nou model flagship fără acces la pachetul de servicii Google , Huawei pare că a decis să renunțe cu totul la planurile pentru Mate 50.

Familia de telefoane Huawei P50 trebuia să fie anunțată deja, ezitarea companiei în a depăși stadiul de zvonuri echivalând cu o politică de non-combat, unde Huawei alege să-și limiteze pierderile financiare deja consistente renunțând cu totul la familia Mate P50.

În mod normal Huawei dezvăluia câte o nouă serie Mate nu mai târziu de jumătatea anului în curs, completând oferta de telefoane P-series. Nu și în 2021.

Mate 50

Astfel, Huawei va concentra resursele limitate de care dispune pentru promovarea seriei P50 fără ca vânzările modelului Honor 50 să mai intre oficial la socoteală.

Pentru referință, Huawei a lansat primul smartphone din seria Mate în anul 2013, continuarea acestuia prin lansare unui nou model în fiecare an devenind ca și o tradiție. De data aceasta, accesul în mare parte blocat la furnizorii esențiali de componente și servirii ar face aproape imposibilă respectarea promisiunii, Huawei obținând în cel mai fericit caz doar o lansare „pe hârtie”, fără stocuri suficiente de telefoane în magazine. În plus, lipsite de pachetul software așteptat de consumatorii europeni, exemplarele Mate 50 ajunse în magazine ar risca să fie pur și simplu ignorate, cumpărătorii îndreptându-se către modele mai competitive.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult