Huawei P Smart 2021, anunțat oficial: ecran perforat și baterie mare la preț accesibil

28.09.2020
Huawei P Smart 2021, anunțat oficial: ecran perforat și baterie mare la preț accesibil

Pe de-o parte aflăm despre problemele Huawei din Europa și mai recent din China, iar pe de altă parte, compania lansează pe bandă rulantă noi produse. Așa se întâmplă și cu noul Huawei P Smart 2021, un model de buget echipat cu multe dintre capabilitățile pe care suntem obișnuiți să le vedem pe modele semnificativ mai scumpe. Acesta beneficiază de un design modernizat, specificații hardware de medie și încărcare rapidă.

Huawei oferă un ecran mare, acumulator generos și încărcare rapidă pe modelul P Smart 2021

Noul model, care va ajunge pe piață foarte curând, inclusiv în România, beneficiază de un ecran de 6,67” cu rezoluție Full HD+ pe tehnologie IPS. Acesta are un format de aspect 20:9 și găzduiește o cameră frontală de 8 megapixeli de tip „punch hole” în partea centrală.

La capitolul hardware vorbim despre o platformă bazată pe un chipset Kirin 710A, 4 GB memorie RAM, 128 GB stocare internă și un slot pentru carduri microSD. Având în vedere că Huawei oferă pe telefoanele sale mai scumpe doar un slot proprietar Nano Memory, ne bucurăm să vedem în continuare compatibilitate cu SD pe modelele mai ieftine. La fel de mult ne bucurăm să vedem și un jack de căști de 3,5 mm, pe lângă port-ul USB-C care permite încărcare la 22,5 W. De altfel, acumulatorul de 5.000 mAh promite autonomie de lungă durată.

Huawei P SMart 2021 side

Pe partea din spate, Huawei P Smart 2021 beneficiază de un sistem cu patru camere foto. Camera principală de 48 megapixeli va oferi cele mai bune cadre, însă mai sunt disponibile și alte două camere „utile”: un ultra-wide de 8 megapixeli și un macro de 2 megapixeli. Cea de-a patra este o cameră de profunzime, pentru separarea subiectului de fundal în modul portret.

Specificații

  • Display: 6,67”, FHD+, 20:9
  • Procesor: Kirin 710A (octa-core)
  • RAM: 4 GB
  • Stocare: 128 GB
  • Cameră: 48 MP wide + 8 MP ultra-wide + 2 MP macro + 2 MP adâncime
  • Cameră frontală: 8 MP
  • Card: da, microSD
  • Baterie: 5.000 mAh, încărcare rapidă la 22,5 W
  • Altele: dual-SIM, amprentă în butonul Power, jack 3,5 mm

Vine fără servicii Google, la un preț accesibil

Telefonul este livrat cu EMUI 10.1, bazat pe Android 10 și fără servicii Google la bord. În locul lor, Huawei P Smart 2021 folosește platforma software Huawei Mobile Services și magazinul de aplicații App Gallery, așa cum ne așteptam deja în ultimul an și jumătate.

Huawei P Smart 2021 charging

Pentru 229 de euro, Huawei oferă un telefon destul de bine echipat pentru cei dispuși să folosească un telefon fără acces la Google Play Store.

sursa: GSM Arena

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult