Huawei P10 Lite a fost anunţat oficial. Vine cu un design diferit şi hardware mid-range premium

17.03.2017
Huawei P10 Lite a fost anunţat oficial. Vine cu un design diferit şi hardware mid-range premium

Huawei P10 Lite a început să apară listat în ofertele magazinelor online imediat după anunţul oficial al modelelor P10 şi P10 Plus, însă abia acum existenţa acestui dispozitiv a fost anunţată în mod oficial. Se pare însă că Huawei a decis să ducă modelul mai ieftin într-o direcţie puţin diferită faţă de variantele din gama „flagship”, adoptând o construcţie diferită, pe lângă eliminarea sistemului dual-camera şi utilizarea unui hardware „mid-range”.

Modelul P10 lansat la MWC în urmă cu două săptămâni vine cu o construcţie predominant metalică, însă pentru P10 Lite, Huawei a ales panouri de sticlă îmbinate cu o ramă metalică pe margini. Designul acestui dispozitiv nu pare să sară foarte mult faţă de cel al lui Honor 8 Lite (sau P8 Lite 2017, cum este numit în anumite regiuni), păstrând însă câteva elemente de la P10.

Astfel, dispozitivul vine cu colţurile rotunjite pe care le-am întâlnit la Bercelona pe noile modele, însă păstrează senzorul de amprentă încadrat într-un pătrat cu colţuri rotunjite pe partea din spate, similar cu cel de pe Huawei P9. Camera foto beneficiază de un singur senzor, în timp ce jack-ul audio a fost poziţionat în partea de sus, spre diferenţă de P10 standard, care îl are în partea de jos, lângă mufa USB Type-C.

La capitolul hardware intern avem de a face pe P10 Lite cu un chipset Kirin 658, care pare să fie o versiune mai rapidă a lui 655, lansat anul trecut, 4 GB memorie RAM (la fel ca P10), 32 GB spaţiu de stocare, slot pentru carduri microSD şi un acumulator de 3.000 mAh cu încărcare rapidă (9V/2A). Camera foto de 12 megapixeli pare să fie aceeaşi pe care am întâlnit-o şi pe alte modele Huawei şi Honor, însă în variantă single-sensor, fără zoom, stabilizare optică, efect de blur şi alte funcţii avansate. Camera foto frontală beneficiază probabil de acelaşi senzor de 8 megapixeli de pe Huawei P9.

Preţul anunţat pentru Marea Britanie este de 299 lire, echivalent cu 350 de euro în restul europei.