Huawei P10 şi Huawei Watch 2 confirmate pentru lansare la MWC 2017

14.02.2017

La doar două săptămâni distanţă de Mobile World Congress 2017, Huawei a decis să confirme cele două produse pe care le va prezenta în cadrul conferinţei de presă care va fi ţinută în Barcelona. Este vorba despre mult aşteptatul Huawei P10, smartphone-ul din gama high-end care va deveni emblema companiei pentru următoarele 12 luni, alături de cea de-a doua generaţie de Huawei Watch, care momentan nu are un nume oficial.

Huawei a dezvăluit noul P10 prin clip-ul video de promovare ataşat mai sus, care vine cu mesajul „Change how the world sees you” şi reiterează hashtag-ul #oo, care a fost folosit şi anul trecut, la lansarea Huawei P9. Hashtag-ul era sugestiv alegerea unui sistem dual-camera pe partea din spate, iar folosirea lui şi pentru lansarea lui P10 înseamnă că vom avea de a face cu unul similar. Spre diferenţă de Mate 9 care vine cu senzori foto poziţionaţi pe verticală, P10 probabil că va păstra amplasamentul orizontal.

P10 este aşteptat cu hardware de top, chipset-ul Kirin 960, 6 GB memorie RAM şi un display QHD fiind zonite de multă vreme, chiar şi pentru versiunea „de bază”, cu ecran mai mic. Acestea caracteristici au putut fi întâlnite şi pe Mate 9 Pro, care însă este adresat publicului interesat de phablet-uri.

Puţine lucruri sunt însă cunoscute despre Huawei Watch 2. Compania chineză a lansat însă o imagine de promovare în care un sportiv aleargă şi se uită la ceas. Mesajul este „Made for Free Spirits”, lucru care sugerează că cel de-al doilea model Watch de la Huawei va fi concentrat pe funcţii avansate de monitorizare a activităţii sportive. Este foarte posibil ca ceasul să vină şi cu un modul LTE şi garantat va fi livrat cu Android Wear 2.0 din fabrică.

Vom afla mai multe pe 26 martie, când Huawei va ţine conferinţa de presă în Barcelona.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult