Huawei P20, P20 Pro şi Mate 10 Pro primesc actualizare la Android 9.0 Pie în Europa

19.12.2018
Huawei P20, P20 Pro şi Mate 10 Pro primesc actualizare la Android 9.0 Pie în Europa

Huawei a pornit testarea versiunii EMUI 9 bazată pe Android 9.0 Pie pentru telefoanele P20 şi Mate 10 la începutul lunii septembrie, chiar înainte de lansarea lui Mate 20 Pro, însă versiunea finală a software-ului a tot întârziat să apară. După lansarea de luna trecută a software-ului EMUI 9 pentru dispozitivele din China, a venit momentul ca utilizatorii din Europa al acestor modele să facă trecerea la cea mai recentă versiune a sistemului de operare.

Dispozitivele Huawei P20, Huawei P20 Pro şi Huawei Mate 10 Pro, în versiunile lor europene, au început deja să primească actualizare în regim OTA (Over-the-Air) la Android 9.0 Pie cu noua interfaţă proprietară EMUI a companiei. Probabil că cel mai mare upgrade pe care acest software îl va aduce este Adaptive Battery, funcţia Google care ajută la optimizarea consumului de energie. Având în vedere că Mate 20 Pro, lansat cu Android 9.0 din fabrică, a reuşit să ţină chiar şi două zile în testele noastre, iar P20 Pro se apropia de astfel de performanţă, este posibil ca modelul din primăvară să ajungă din urmă noul dispozitiv.

Interfaţa EMUI 9 nu este cu mult diferită faţă de variantele precedente, fiind realizate modificări minore şi mai puţin importante. Cea mai importantă noutate este însă navigaţia prin intermediul gesturilor, care nouă nu prea ne-a plăcut pe Mate 20 Pro. Aceasta este inconsistentă şi nu răspunde atât de bine la comenzi pe cât ne-am fi aşteptat, iar P20 şi P20 Pro în special au deja posibilitatea de a folosi nişte gesturi mult mai „confortabile”, cu ajutorul senzorului de amprentă de sub display, ceva ce am apreciat şi la generaţia Huawei P10.

În cazul în care actualizarea nu apare încă pe dispozitivele voastre, probabil că va fi nevoie să aşteptaţi mai mult timp, întrucât toate lansările de acest gen se fac în valuri, pentru a nu aglomera serverele, unii utilizatori primind acces puţin mai târziu. De asemenea, aceste actualizări sunt pentru dispozitivele cumpărate „la liber” din magazine de specialitate, cele de la operatori urmând să fie actualizate separat, prin intermediul companiilor telecom.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult