Huawei P20, P20 Pro şi P20 Lite apar în imagini „oficiale” [FOTO]

Huawei P20, P20 Pro şi P20 Lite apar în imagini „oficiale” [FOTO]

Am tot primit informaţii despre hardware-ul şi capabilităţile noilor modele Huawei P20, însă până acum nu am primit şi fotografii foarte clare cu dispozitivele. Din fericire, Evan Blass nu dezamăgeşte, acesta publicând pe contul lui de Twitter fotografii de presă la rezoluţie înaltă cu toate cele trei modele din gama P20: modelul standard, modelul Pro şi mezinul „familiei”, modelul Lite. Desigur leak-urile din trecut se dovedesc a fi reale, deci nu avem surprize noi, ci doar imagini mai clare.

Huawei P20

Primul model care poate fi observat în imagini este noul P20. Acesta beneficiază de un ecran cu un mic decupaj în partea de sus, mult mai mic decât „bretonul” de pe iPhone X. Aici sunt găzduite camera foto frontală, difuzorul pentru apeluri (de dimensiuni foarte mici) şi senzorul de proximitate şi lumină ambientală. În ciuda declaraţiilor Huawei din toamna anului trecut, se pare că sistemul avansat de recunoaştere facială nu se va găsi pe noul P20.  Sub ecran avem un senzor de amprentă, integrat pe singura parte cu ramă mai groasă, o decizie ciudată pentru anul 2018.

Spatele lui P20 pare să fie realizat din sticlă, singurele elemente evidente fiind camera foto uşor ieşită în relief, cu doi senzori şi optică Leica, alături de un blitz cu LED. Butoanele Power şi Volum se găsesc în continuare pe laterala din dreapta a telefonului.

Huawei P20 Lite

P20 Lite vine însă cu puţine diferenţe în materie de design. Dacă în trecut acesta putea fi foarte diferit atât în construcţie, cât şi în dimensiuni, de data aceasta, varianta de buget seamănă foarte mult cu „fratele” mai mare. Avem un ecran cu „breton” în partea de sus, un sistem dual-camera pe partea din spate, sticlă pe ambele părţi şi un jack de căşti în partea de jos a dispozitivului, ceva ce P20 nu mai are. Senzorul de amprentă este mutat pe partea din spate şi încadrat într-un cerc.

Huawei P20 Pro

Toată atenţia va fi însă îndreptată spre Huawei P20 Pro, dispozitivul de top, care va integra un sistem triple-camera, primul de acest gen de pe un smartphone. Din faţă, acest model arată identic cu modelul P20 standard, acesta păstrând senzorul de amprentă de sub display. Spatele din sticlă găzduieşte însă pe lângă sistemul dual-camera normal, încă un obiectiv separat, care este de asemenea uşor ieşit în relief. Nu este tocmai clar ce funcţie specială va oferi a treia cameră, însă având în vedere tendinţele din domeniu, ar putea avea legătură cu un mod portret avansat, performanţă pe lumină scăzută mai bună şi integrare cu un algoritm de inteligenţă artificială pentru căutări vizuale, setări automate mai bune pentru fotografii, sau, de ce nu, realitate augmentată.

Cele trei modele de Huawei P20 vor fi prezentate în mod oficial pe 27 martie, în cadrul unui eveniment care va fi organizat la Paris.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult