Huawei P30: primele imagini 3D cu telefonul dezvăluie un notch mic şi un jack pentru căşti

07.01.2019
Huawei P30: primele imagini 3D cu telefonul dezvăluie un notch mic şi un jack pentru căşti

După două smartphone-uri de succes în 2018, Huawei va încerca în 2019 să se apropie cât mai mult de mult doritul loc întâi în topul celor mai mari producători de smartphone-uri. Un prim pas în această direcţie va fi lansarea lui Huawei P30 şi a unui model „Pro” al acestuia. Pentru a atrage mai mulţi clienţi spre telefoanele sale, producătorul chinez va apela atât la tehnologie de ultimă oră, cât şi la funcţii pe care mulţi le consideră deja învechite. Primele imagini 3D cu dispozivul sugerează o mică schimbare de design şi câteva capabilităţi interesante, însă.

OnLeaks, o sursă destul de reputabilă atunci când vine vorba despre imagini cu dispozitive încă nelansate a publicat primele imagini cu design-ul complet la lui Huawei P30. Acestea sunt realizate cel mai probabil după proiecte CAD folosite de producătorii de accesorii, precum huse şi protecţii pentru display, deci ar trebui în linii mari să fie destul de apropiate de design-ul final al telefonului. Având în vedere că Huawei P30 este aşteptat în magazine la începutul lunii martie, acesta deja ar trebui să fie în producţie, iar accesoriile deja în stadii avansate de dezvoltare, pentru a fi prezente la raft în momentul lansării.

Huawei P30 în versiunea sa standard pare să adopte noul design cu „notch” în formă de picătură de apă, unul nu foarte diferit faţă de cel pe care l-am întâlnit în urmă cu aproape doi ani pe Essential Phone. Difuzorul pentru apeluri este integrat într-o fantă deasupra camerei. În partea de jos a ecranului există un mic spaţiu negru, mult prea îngust pentru a găzdui un senzor de amprentă, asemeni modelelor P20 de anul trecut. Senzorul de amprentă nu se găseşte însă nici pe partea din spate, ceea ce sugerează că avem de a face cu un dispozitiv cu senzor de amprentă sub display, asemeni Mate 20 Pro.

Din imaginile disponibile, Huawei P30 pare să integreze un panou de sticlă texturat, asemeni celui de pe seria Mate 20, pe partea din spate, iar versiunea „standard” va integra un sistem triple-camera. Acest lucru sugerează că P30 Pro va fi primul telefon Huawei cu patru camere foto. Ceva ieşit din comun pentru un flagship Huawei este faptul că în aceste imagini apar în partea de jos trei elemente: o grilă pentru difuzoare, ceva ce Mate 20 nu oferea, un port USB Type-C şi un jack de 3,5mm, ceva ce a fost eliminat încă de la Huawei Mate 10 din 2017.

Galerie foto

La capitolul hardware, camera principală ar putea beneficia de 38 megapixeli şi ar putea beneficia de o cameră cu zoom 5X. Chipset-ul Kirin 980 care a debutat pe seria Mate 20 se va întoarce, iar telefonul este aşteptat în configuraţii de 6 + 128 GB şi 8 + 256 GB. Desigur, ne putem aştepta şi la o versiune „de lux” Porsche Design, care să ofere 512 GB şi probabil funcţii exclusive. Anul trecut, pe lângă P20, Huawei a lansat şi Mate RS Porsche Design, primul telefon al companiei care a beneficiat de încărcare wireless şi senzor de amprentă sub display.

Telefonul ar putea fi dezvăluit în cadrul Mobile World Congress 2019, care va avea loc în Barcelona la sfârşitul lunii februarie.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult