Huawei lansează P30 Pro New Edition cu servicii Google. Preț și data de lansare

12.05.2020
Huawei lansează P30 Pro New Edition cu servicii Google. Preț și data de lansare

Huawei P30 Pro s-ar putea să fie cel mai de succes flagship lansat de Huawei până acum. Acesta nu doar că a venit anul trecut cu specificații de top și o cameră foto foarte performantă, greu de întrecut chiar și de dispozitivele din 2020, însă acesta este ultimul smartphone high-end al producătorului chinez echipat cu aplicații și servicii Google din fabrică. Astfel, după o relansare în toamna lui 2019 în noi variante de culoare, Huawei oferă acum P30 Pro New Edition, încă un „refresh”, echipat din nou cu aplicațiile Google din fabrică.

Care sunt diferențele față de P30 Pro din 2019

Adevărul este că dacă nu ai neapărată nevoie de un ecran la 90 Hz sau de conectivitate 5G, modelul P30 Pro ar putea să ofere performanță similară la toate capitolele față de recentele P40 Pro sau Mate 30 Pro. Noul model Huawei P30 Pro New Edition a intrat deja la vânzare în Germania și vine echipat cu un modul de 256 GB de stocare pe format UFS 3.0, un upgrade de la UFS 2.1 pe modelul original. Acesta vine însă tot 8 GB memorie RAM și sistemul de operare EMUI 10.1 bazat pe Android 10 și cu servicii de la Google.

Camera foto de pe Huawei P30 Pro New Edition este în continuare foarte performantă și vor fi puține motive de a upgrada acest model prea curând. Aceasta vine cu un senzor principal de 40 megapixeli, o cameră cu zoom 5X  de 8 megapixeli cu obiectiv periscopic și o cameră ultra-wide de 20 megapixeli. Ce nu oferă față de modelele mai recente este filmare 4K la 60 FPS. Modul nocturn este în continuare foarte bun și rapid, față de alte modele ale concurenței, iar fotografiile chiar și fără Night Mode pot fi foarte bune.

Un alt avantaj față de Mate 30 și P40 ar fi faptul că ecranul OLED poate afișa conținut HDR de pe Netflix YouTube și alte servicii compatibile. Pentru că materialele video prin streaming sunt protejate de sistemul de protecție Widevine 3 de la Google, pe modelele fără servicii Google streaming-ul este limitat la calitate SD, fără HDR. Asta se întâmplă chiar dacă hardware-ul (procesorul și ecranul) este capabil de mai mult.

Cât costă și când se lansează P30 Pro New Edition

Noul model este disponibil în trei versiuni de culoare: Aurora, Silver Frost și Negru, în timp ce prețul este de 749 de euro. Totuși, acest preț este așteptat să scadă destul de repede, pentru a se alinia mai bine cu oferta P30 Pro din prezent. Compania vinde în ultima perioadă telefonul la 500-600 de euro. Ce-i drept, diferența de stocare ar putea să țină prețul P30 Pro New Editon puțin mai sus.

Livrările pentru Huawei P30 Pro New Edition încep pe 31 mai, iar cei care fac pre-comandă în Germania primesc fie o pereche de cășți true wireless FreeBuds 3 sau o boxă inteligentă Huawei Mini. Tot pentru cei din Germania, Huawei oferă un preț special pentru ceasul Huawei Watch GT, de 99 de euro, alături de P30 Pro New Edition. Având în vedere că am văzut astfel de oferte și în România la cele mai recente lansări ale companiei, ne așteptăm să fie disponibile oferte similare și aici.

Acesta nu este primul dispozitiv din gama „New Edition” cu servicii Google pre-instalate după embargoul autorităților americane. Compania a lansat la începutul anului și un model P30 Lite New Edition, echipat cu mai multă memorie RAM și stocare în plus.

(via Huawei Germania)

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult